כל אחד יכול לבשל – מאת שף אלישבע דה-סילבה - הבלוג של כל אחד יכול לבשל

פפריקש עוף, טיול קטן להונגריה

פפריקש עוף (פפריקש צ'ירקה), זה מתכון שמייצג את הונגריה בגאווה בהכל, הפלפלים, העוף, השמנת חמוצה וכמובן הפפריקה! כל הסימנים של הונגריה במנה אחת מיוחדת. אפילו השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה, שיהיה ידוע כמכתיב האופנה הקולינרית של סוף המאה ה-19 , והפך לסוג של גורו לאלפיי מאמינים, עד היום ספריו הם מקור השראה בכל העולם. אסקופייה, הכין את […]

כל אחד יכול לבשל

08/01/2015


פפריקש עוף (פפריקש צ'ירקה), זה מתכון שמייצג את הונגריה בגאווה בהכל, הפלפלים, העוף, השמנת חמוצה וכמובן הפפריקה!פפריקש

כל הסימנים של הונגריה במנה אחת מיוחדת.

אפילו השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה, שיהיה ידוע כמכתיב האופנה הקולינרית של סוף המאה ה-19 , והפך לסוג של גורו לאלפיי מאמינים, עד היום ספריו הם מקור השראה בכל העולם. אסקופייה, הכין את המנה ה"חדשה" בבית המלון בו כיהן כשף והעלה בכתב את הפפריקש ההונגרי.

גם היהודים בהונגריה היו מכנים את המנה לארוחת שבת, והיות שבתקופה הזאת יהודי אירופה כולם היו שומרים מצוות, הם כמובן שינו את המתכון המקורי, והוציאו את השמנת החמוצה. אני רוצה להעביר לכם מתכון כמו שנהגה אם המשפחה להכין באהבה בבית הקטן בכפר לכבוד ערב שבת.פפריקש2
מצרכים:
6 כרעיים
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
4 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות
2 עגבניות חתוך לקוביות
2 כפות קמח
3 כפות פפריקה הונגרית
1 כף פפריקה חריפה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפיות מלח
2 כוסות מים
הכנה:
במחבת עמוקה, מחממים את השמן מטגנים את העוף,תחילה כשהעור כלפיי מטה, מטגנים משתי הצדדים, להשחמה. מוציאים ומניחים בצד. מכניסים את הבצל ומאדים בשמן כ15 דקות לרכות, אך יישאר לבן.פפריקש3
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים לריכוך כ10 דקות נוספות. מתבלים מערבבים ומוסיפים את העגבניות, מסדרים מעל את העוף ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום בינוני עם מכסה ומבשלים עוד שעה. מערבבים את הקמח ב1/4 כוס מים. מוציאים את העוף, בוחשים כ2 כפות מהרוטב החם עם הקמח והמים, ומוזגים לסיר, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הירקות לרוטב אדמדם ואחיד, מחזירים את העוף ומבשלים עוד 20 דקות.
בהונגריה מגישים לצד נוקדלי, בצקניות שדומות לניוקי, אפשר גם להגיש לצד אורז, הכוכב זה העוף, כל השאר, זה רק תוספות.