או מיי גוד - הבלוג של תמי והחבר'ה

עוגת סנדוויץ' בגודל מוקטן

עוגת הסנדוויץ' של ליאור סלומון מהממת בעיניי. החלטתי להכין גרסא שלי. מוקטנת. מהירה.

תמי והחבר'ה

11/01/2014


עוגת הסנדוויץ של ליאור סלומון ממאסטר שף "העיפה" אותי.

רעיון גאוני. פעם ראשונה שנתקלתי בכזה דבר.

מתאים בול לסגנון המשוגע שלי במטבח.

הייתי חייבת לנסות. חייבת.

המתכון המקורי, של ליאור נמצא כאן

שלה יפה יותר!

שלי זאת הגרסא המהירה, של שבת בבוקר.

בגודל מוקטן ובלי חימום, בישול, הקפצה וכו'.

הכנתי ממה שהיה לי במקרר באותו רגע.

אני ממליצה לגוון את הממרחים בצבעים שונים כדי שיהיה יפה יותר.

מה צריך?

רינג עגול קטן.

חלה מתוקה של שבת.

גבינה מותכת.

גבינה צהובה.

שמנת.

סלט ביצים.

פלפל אדום.

עגבניה.

גזר.

זיתים.

מלח, פלפל, פפריקה, מלח גס, אורגנו.

התהליך מכאן די ברור.

אם לא ראיתם את הסרטון בלינק למעלה, זה הזמן.

חתכתי עם הרינג 4 עיגולים מהחלה (בלי ה"קשה").

מרחתי את העיגול התחתון בגבינה מותכת ושמתי מעליו עיגול של פלפל אדום, בלי הקליפה.

בעיגול שמעל הנחתי גבינה צהובה (עיגול כמובן) ומעליו עגבניה.

בעיגול העליון מרחתי סלט ביצים וקישטתי בזיתים.

הנחתי מעל את העיגול האחרון.

מרחתי על הכל שמנת. כמו שמורחים קרם על עוגה.

קישטתי מסביב ברצועות גזר שקילפתי בקולפן.

ועכשיו לפינת ה"ריפוי בעיסוק" (כאילו שעד עכשיו זה היה משהו אחר).

ציירתי שמש עם סלט הביצים ועשיתי לה פרצוף עם זיתים ופלפל.

כמעט סיימנו.

עיטרתי את הצלחת מסביב עם אורגנו, מלח גרוס ופפריקה.

זהו.

לקח 10 דקות הכנה.

אבירם הסתכל ושאל מה זאת העוגה הזאת.

בועז, שעבורו הכנתי ואמרתי לו שזה סנדוויץ' (או יותר נכון כריך, כפי שלמדו הילדים בגן),

שאל אם זה כריך או עוגה.

ואז ידעתי שהצלחתי (-:

קודם מבט מבפנים (כי המבט מבחוץ מוצלח יותר לדעתי)

ועכשיו מבחוץ:

שתהיה לכם שבת שמשית ומהנה.