fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

טאטן

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור ואז הפכו את העוגה ונדהמו לגלות שכל האורחים מתלהבים מהעוגה שבטעות נולדה. אנד דה רסט איז היסטורי. מאז, אפשר לראות כל מיני טאטן: טאטן בצלי שאלוטס מקורמלים, טאטן עגבניות שרי, טאטן חבושים, טאטן דובדבנים ואני גם מכינה […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

12/09/2015


taten 4

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות.

בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור ואז הפכו את העוגה ונדהמו לגלות שכל האורחים מתלהבים מהעוגה שבטעות נולדה.

אנד דה רסט איז היסטורי.

מאז, אפשר לראות כל מיני טאטן: טאטן בצלי שאלוטס מקורמלים, טאטן עגבניות שרי, טאטן חבושים, טאטן דובדבנים ואני גם מכינה טאטן אנדיב מקורמל עם גבינה כחולה(מעלף, האמינו לי).

מכל מקום, הכנת הטאטן לא מסובכת כפי שזה נראה.

במקור מכינים את הטארט מבצק פריך אבל גם טאטן מבצק עלים נפלא לא פחות וקל הרבה יותר.

יאללה , בואו נצא לדרך .

מה

מחבת עם ידית מתכת בקוטר של 22-24 ס"מ (או סיר נמוך) שניתן להכניס לתנור.(לי יש מחבת טפלון ישנה שאני שומרת אותה במיוחד לטאטן).

8-10 תפוחי עץ אלכסנדר קלופים, מרוקנים מליבה ומחולקים ל-4.

כוס סוכר

150 גרם חמאה.

חצי חבילת בצק עלים מרודד וקר.

taten 9taten 10taten 11

איך

לחמם תנור ל-200 מעלות

במחבת על אש בינונית להוסיף את החמאה ואת הסוכר ולהתחיל לבחוש עם כף עץ .

אחרי כ-4-5 דקות נוצר קרמל חום וכל הסוכר נמס.

להוסיף את התפוחים בצורה חופפת ומסודרת (כמו בתמונה).

לבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. גלוי בלי מכסה, בלי להוסיף נוזלים. פשוט כך.

להוריד מהאש ולצנן כ-20 דקות.

בינתיים לרדד בצק עלים לעובי של כחצי ס"מ ולחתוך לעיגול בקוטר של 2 ס"מ יותר מהמחבת.

לאחסן את הבצק במקרר עד לשימוש.

taten 1taten 2

לאחר שהתפוחים הצטננו , להניח את הבצק המרודד והקר על התפוחים ולדחוף את השוליים שלו היטב פנימה אל תחתית המחבת.מסביב לטארט.

להדק את הבצק מעל התפוחים ולנקב במרכז הבצק צלב קטן .

לאפות בערך 30 דקות או עד שהבצק משחים.

להמתין 10 דקות ואז להפוך על צלחת שטוחה במהירות, בזריזות ובזהירות.

חג שמח.

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה -  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

 

taten 3