yamitelhades - הבלוג של yamitelhades

סלט חזה עוף טעים להפליא עם נגיעות מתוקות..

כשבא לכם להתפנק/לפנק, סלט טעים, משובח ומושך את העין.

yamitelhades

16/08/2014


IMG_2528

 

המצרכים:

חזה עוף/פרגית

1 בטטה

סוכר חום

2 בצלים

חרדל דיז'ון

דבש

סילאן

סויה

1 חסה ערבית עגולה

עגבניות שרי

1 בצל אדום

קשיו מסוכרים (לא חובה)

נקטרינה/אגס/תפוח ירוק/אפרסק

אופן ההכנה:

פורסים את הבטטה ריבועים בינוניים ומכניסים לסיר עם מים לרתיחה לזמן של 5-7 דק',  לב שלא לבשל את הבטטה, רק לרכך אותה מעט שזו תהיה במצב של אכילה.

לאחר הרתיחה, לסנן במים קרים, ובמקביל לחתוך בצורה גסה 2 בצלים.

לטגן במחבת ווק את הבצלים עד להזהבה, להוסיף לבצל כף סוכר חום, כף עד שתי כפות סילאן ורוטב סויה. לאחר שהסוכר התמוסס, להוסיף את הבטטות ולטגן, לאלו שיודעים להקפיץ מה טוב, על מנת שהבטטה תספוג את הטעמים ותהיה מקורמלת. כל זה אמור להיות עד כ5 דק' של בישול, לא מעבר.

פורסים חזה עוף/פרגית לרצועות, משרים את החזה עוף עם כף חרדל דיז'ון וכף דבש, ניתן לכתוש 2-3 חתיכות שום או פשוט לחתוך בצורה גסה ולתבל בפלפל שחור גרוס.

באותה המחבת ווק, מחממים מעט שמן ומוסיפים את הבשר לצלייה. מקפיצים עד שהבשר מתחיל להשחים מעט, ניתן להוסיף מעט סויה, יש לטעום לפני כן וזה בכדי שלא ייצא מלוח מדי.

חותכים בצורה גסה את החסה, חותכים לחצי עגבניות שרי, לעיגולים דקים בצל אדום ומוסיפים מעל את הבטטות ואת הבשר.

את הפירות, יש לחתוך לרצועות גסות (ראה תמונה), ניתן לבחור עד 2 סוגי פירות, ולפזר מעל.

כאופציה להעשיר את הסלט, הן מבחינת מראה וטעם והן מבחינת קלורית, ניתן להוסיף מעל קשיו מסוכרים ואגוזים קלויים. (לאלו שרוצים לשמור על הפיגורה, זוהי תוספת לא חובה).

כאופציית הגשה עם רוטב ויניגרט, או רק לימון.

והרי לכם סלט טעים, משובח ויפה למראית העין.

בתאבון :) IMG_2531