einatraz - הבלוג של עינת רז

עוף במרינדה שתמיד מצליח

כשאני מכינה את העוף במרינדה בבית, הריח המשכר מציף את הבית וכולם מחכים שהוא יהיה כבר מוכן. והכי כייף? שזה תמיד מצליח.

עינת רז

24/04/2014


10155729_10201627017147520_1557090708795995544_n[1]

 

בפעם הראשונה שהכנתי עוף בתנור לפני 25 שנים זה יצא….. איך נגיד בלשון עדינה? קטסטרופה! (והייתי עדינה).
עם שנים למדתי לחבב אותו והוא אותי עד שנוצרו בינינו יחסי ידידות ממש טובים.

תמיד ניסיתי כל מיני מרכיבים “סודיים” לשדרוג העוף עד שהגעתי לנוסחה שתמיד מצליחה – מרינדה הורסת שבתוכה שוחים חלקי העוף כמה שעות טרם הכניסה לתנור.

אחרי שהעוף יוצא מהתנור מתרחשים מספר מצבים:

מתעלפים מהריח

מצלמים בגלל הצבע

ומקווים שעד שמגישים לשולחן נשאר משהו…

מלקקים את האצבעות

וככה זה הולך –

מרכיבים:

6-8 כרעיים (אני חוצה אותם לשניים רבע ופולקע)

למרינדה:

3/4 כוס שמן זית

3-4 שיני שום כתושות

4 כפות סויה

חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק

4-5 כפות דבש או סילאן (זה לא משנה)

פפריקה

1 כף א. מרק בצל (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

לערבב על כל מרכיבי המרינדה ולשפוך על חלקי העוף ולעסות אותם עם הרוטב (מסאז’ כייפי כזה).

להכניס למקרר לפחות ל-5-6 שעות (אפשר גם כל הלילה) כדי שהטעמים יתמזגו עם העוף.

לשים את השוקיים בתוך תבנית חסינה, לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך כשעה.

להוריד את חום התנור ל- 180 ולהסיר את רדיד האלומיניום ולתת לעוף לתפוס צבע כ- 20 דקות (לצבע אדום כתום כזה).

להוציא ולקרוא את המצבים הרשומים מעלה.

בתיאבון!