"אני רק טועמת…." - הבלוג של veredmioni

מרק המיסו הראשון שלי

  אני מאוד אוהבת אוכל יפני ואין ביקור במסעדה שלא מסתיים בהזמנה של מרק מיסו. אני כבר הרבה זמן רוצה להכין ומתעצלת מלקנות את המצרכים הדרושים, ביום חמישי האחרון עשיתי זאת, קניתי את כל המצרכים הדרושים. מצאתי מתכון פשוט על גבי אריזת אבקת הדאשי ועשיתי זאת, התוצאות היו מרשימות וטעימות ואופן ההכנה פשוט ומהיר. ממליצה […]

veredmioni

10/05/2014


 

אני מאוד אוהבת אוכל יפני ואין ביקור במסעדה שלא מסתיים בהזמנה של מרק מיסו.

אני כבר הרבה זמן רוצה להכין ומתעצלת מלקנות את המצרכים הדרושים, ביום חמישי האחרון עשיתי זאת, קניתי את כל המצרכים הדרושים.

מצאתי מתכון פשוט על גבי אריזת אבקת הדאשי ועשיתי זאת, התוצאות היו מרשימות וטעימות ואופן ההכנה פשוט ומהיר. ממליצה בחום לחובבי מרק המיסו.

 

התוצאה הסופית

התוצאה הסופית

להלן המתכון מלווה בתמונות:

מתכון למרק מיסו (4 מנות הגשה)

מצרכים(ניתן לקנות ב"טיב טעם", "מזרח ומערב"):

12 גר' אבקת דאשי  (לטבעונים יש אופציה לציר טבעוני, מתכון בהמשך...)

3 כפות מיסו כהה

5 כוסות מים

5 כפות אצות וואקמה יבשות (להשרות בקערה עם מים כ-5 דקות, לאחר מכן לסנן את הנוזלים).

150 ג' טופו חתוך לקוביות קטנות.

בצל ירוק  קצוץ גס .

פטריות שמפיניון טריות חתוכות (לא חובה).

אבקת דאשי , טופו, מיסו כהה

מיסו כהה

15-10-28-18-44-46-094_deco (454x640)

טופו

אבקת דאשי

אבקת דאשי

פטריות חתוכות לפרוסות ובצל ירוק קצוץ גס.

פטריות חתוכות לפרוסות ובצל ירוק קצוץ גס.

 

15-10-28-18-53-27-909_deco (640x527)

5 כפות אצות וואקמה יבשות (להשרות בקערה עם מים כ-5 דקות, לאחר מכן לסנן את הנוזלים)

חותכים את הטופו לקוביות

חותכים את הטופו לקוביות

אופן  ההכנה:

 

להרתיח 5 כוסות מים, להוסיף את אבקת הדאשי ולהביא לרתיחה נוספת.

****  הערה לטבעונים- במקום ציר הדאשי ניתן להכין ציר טבעוני טעים ואת כל שאר השלבים להמשיך בהתאם למתכון הרגיל, במקום אבקת הדאשי הקנויה, ממנה מכינים את הציר, מכינים ציר צמחוני מאצת קומבו ופטריות שיטאקי מיובשות, שיהווה בסיס למרק הטעים והבריא הזה. משתמשים ב- 1 יריעה אצת קומבו
4 פטריות שיטאקי מיובשות, משרים את אצת הקומבו ופטריות השיטאקי ב-5 כוסות מים רותחים כחצי שעה. מסננים את הנוזל לתוך סיר ומביאים לרתיחה. כל שאר השלבים עפ"י המתכון הרגיל....

לערבב בקערה נפרדת 3 כפות מיסו עם מעט מהנוזלים של הדאשי שרתחו ואז להוסיף לסיר ולהמשיך לערבב.

מערבבים את המיסו עם מעט מים בנפרד

מערבבים את המיסו עם מעט מים בנפרד

להנמיך את האש ולהניח על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות ולהוסיף את הפטריות, אצות וטופו.

טועמים ובמידה ומלוח מוסיפים מעט מים רותחים.

בשלב זה המרק מוכן, שמים בצלחת ומפזרים מעט בצק ירוק.

*** הערה- אני מכורה לרוטב סויה ולפעמים בסמוך לאכילה אני מוסיפה כמה טיפות רוטב סויה לקערת המרק האישית שלי, אך ממש אין חובה...

בתאבון !!!!

מרק המיסו המוכן

מרק המיסו המוכן

אני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים :)

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

כמו כן, אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע"י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!