foodis - הבלוג של עידן דלל

חיתוכיות אננס מדליקות ומרעננות לקיץ

אננס!!! מכירות את זה שבא לכן משהו קטן כזה ליד הקפה? מנחם מצד אחד שובב מצד שני שלא נרגיש שהוא היה שם בכלל... רק ביס קטן ודי. אז המתכון הזה בדיוק עבורכן. חיתוכיות מדליקות עם בצק פריך בתחתית ואננס מלטף מלמעלה מנוקד בשברי שקדים בשביל הקראנץ... תכינו לסופ״ש זה בטח יעשה לכן כייף   רוצות […]

עידן דלל

12/07/2017


אננס!!!

מכירות את זה שבא לכן משהו קטן כזה ליד הקפה?
מנחם מצד אחד שובב מצד שני שלא נרגיש שהוא היה שם בכלל...
רק ביס קטן ודי. אז המתכון הזה בדיוק עבורכן.

חיתוכיות מדליקות עם בצק פריך בתחתית ואננס מלטף מלמעלה מנוקד בשברי שקדים בשביל הקראנץ...

תכינו לסופ״ש זה בטח יעשה לכן כייף

 

רוצות עוד? עקבו אחריי גם ב- פייסבוק וב- אינסטגרם  לחצי על הקישור
רכיבים לתבנית 24*24

לתחתית בצק פריך
135 גרם קמח רך
1 גרם מלח
60 גרם חמאה קרה בקוביות
35 גרם אבקת סוכר
15 גרם אבקת שקדים
25 גרם ביצים

לתערובת האננס
3 ביצים
150 גרם סוכר
35 גרם קמח
1 גרם אבקת אפיה
3\2 כוס מחית אננס קפוא מומס

שקדים פרוסים
אופן הכנה-
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון מעבדים את החמאה המלח והקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר ומעבדים קלות לאיחוד.
מוסיפים את הביצים ומאחדים עד לקבלת בצק פירורי.

מרפדים את תחתית התבנית בבצק ומהדקים מעט.

מעבירים למקפיא ל30 דקות לפחות

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ 15 דקות עד להשחמה.

בנתיים מכינים את תערובת האננס.

במיקסר (אפשר גם ידנית) מקציפים קלות את הביצים והסוכר אם בוחרים במיקסר יש לעשות זאת במהירות נמוכה. אין צורך להקציף ממש את הביצים לקצף תפוח אלא להכניס מעט אוויר.

מוסיפים את האננס ומאחדים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומאחדים היטב. שימו לב שלא נשארות חתיכות של קמח שלא התערבבו היטב.

שופכים את התערובת מעל הבצק הפריך האפוי ומפזרים מעל שקדים פרוסים. מחזירים לתנור והפעם בחום של 150 מעלות. אם תפתחו מעט את התנור החום יצא ותגיעו מהר ל150 מעלות.

אפו כ25 דקות עד שהמאפה מפסיק לרטוט

לפני החיתוך יש לקרר היטב במקרר.

תהנו!

חיתוכיות אננס