טוויסט באפייה - הבלוג של רוית אפרתי

סירות חצילים במילוי גבינות

ללא גלוטן, בלי פחמימות בכלל, קבלו את ארוחת הערב החלבונית המפתיעה הזו. מגוון גבינות רזות ומלית חצילים עשירה כל מה שצריך זה להוסיף סלט ואתם מסודרים

רוית אפרתי

27/10/2019


ארוחת ערב מהירת הכנה על טהרת החלבונים, גבינות רזות וללא פחמימות. תגישו אותן לצד סלט וסידרתם לעצמכם ארוחה בריאה, מזינה ומשביעה.

 סירות חצילים במלית גבינות

מה צריך?

2 חצילים גדולים חתוכים ל- 2

למלית:
1 גביע גבינת קוטג' 3% שומן
100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
2 פרוסות גבנ"צ 9% שומן
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל

לקישוט
4 עגבניות מיובשות קצוצות דק (ללא שמן, ניתן להשיג בחנויות תבלינים בשווקים)
2 כפות  שומשום או תערובת גרעינים

איך מכינים?
מסדרים על תבנית את החצילים הפרוסים, מרססים בתרסיס שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.  מוציאים מהתנור ובעזרת כף מוציאים את תכולת החציל לקערה כך שנשארות רק "קליפות החציל" שישמשו מעין סירה למלית. מסננים את  מלית החציל מנוזלים ומצננים.
בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית מוסיפים את תכולת החציל ומערבבים. בעזרת כף ממלאים בחרה את "סירות החציל".
מקשטים מעל בעגבניות קצוצות ושומשום.
מחזירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 עד 30 דקות.
מצננים מעט ומגישים לצד סלט.

20191027_181339

20191027_191134-02

20191027_195646-02
בתיאבון!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.