חיים וטעים – אוכל ובריאות - הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

גביניות טבעוניות

עוגות שמרים במלוי גבינת סויה טבעונית שממלאות את הבית בניחוח משגע אליו התגעגעתי כל כך.

אורלי כהן - חיים וטעים

12/02/2018


כטבעונית, אחד הגעגועים הכי גדולים שלי זה לעוגות גבינה. אולם, מאז שיצא לשוק ממרח הסויה בטעם גבינה (תנובה), גיליתי שהוא כחומר ביד היוצר, ואני יוצרת...
הכנתי כבר קיש פטריות מושלם, קינוחי כוסות עם פירות יער ועכשיו את שיא עוגות הגבינהמבחינתי: גביניות שמרים רכות וחמימות מבושמות בלימון ווניל. עונג צרוף.
אגב, אפשר  להכין את העוגות גם כצמות מאורכות (ראו למטה).
גביניות שמרים טבעונית - גבינת סויה עם אבקת סוכר -4
.

גביניות טבעוניות

המרכיבים ל-12 גביניות גדולות:-

לבצק:

  • 500 גרם קמח רגיל (אפשר לשלב עם קמח מלא)
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי חבילת שמרית, או 1/2 קוביית שמרים טריים)
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 גביע קטן 115 גרם של רסק תפוחים טבעי
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/4 כפית מלח

.

למלית:

  • 2 יח׳ ממרח סויה בטעם גבינה
  •  1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף קמח טפיוקה
.

למריחה לפני האפייה:

  • 1 כף סילאן מדולל במים או בכף שמן
.

 לזיגוג:

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
.
אופן ההכנה:-

הבצק:

מכניסים למיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח ולשים יחד 7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5-6 דקות. ממליצה לשים שעון ולמדוד כי תהליך הלישה מאד חשוב ועוזר ליצירת רשת גלוטן שאנו זקוקים לה באפיית שמרים. בתום הלישה מורחים את פני הבצק מעט שמן, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים לתפוח.

אם אתם מבעלי הסבלנות, הכניסו למקרר למשך הלילה, בבוקר תוציאו אותו ועד שסיימתם את הקפה והעיתונים תוכלו כבר לעבוד איתו. לחסרי הסבלנות, להמתין לפחות שעתיים. הבצק לא מכפיל את נפחו אבל תופח וקפיצי למגע. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.

.

המלית:

מערבבים יחד את כל חומרי המלית. צריכה להתקבל תערובת במרקם משחתי.

הערה: אם יש מעט נוזלים על גבי הממרחים כשפותחים אותם מומלץ לשפוך אותם ולא לערבב אותם לתוך המלית. אנחנו מעוניינים בכמה שפחות נוזלים.

גביניות שמרים טבעונית - גבינת סויה מלית

.

הזיגוג:

להרתיח יחד מים וסוכר ולבשל 3-4 דקות. לצנן.

.

גביניות שמרים טבעונית - גבינת סויה כמו כנענית 1

הרכבת הגביניות ואפייה:

מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לריבוע, מניחים 1-2 כפות מהמלית, מורחים מעט מים בכל אחת מ-4 פינות הריבוע וסוגרים לצורת מעטפה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על מרווחים בין העוגות. משאירים לתפיחה של 30 דקות לפחות, מורחים סילאן מדולל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהמאפים מזהיבים (כדאי להרים ולהסתכל גם מלמטה. המאפים צריכים להיות אפויים וזהובים גם מצידם התחתון).

כשהגביניות מוכנות, להוציא מהתנור ולמרוח אותן בזיגוג הסוכר. להניח על רשת ולצנן מעט.

גביניות שמרים טבעונית - גבינת סויה אחרי האפיה

לאחר שהצטננו ניתן להגיש את העוגות כך, או לזרות עליהן אבקת סוכר לפני ההגשה.

זה מעדן כך או כך.

הגביניות במיטבן ביום הכנתן, אם נשארות לכם עוגות ניתן לשמור במקרר למשך 3-4 ימים בכלי סגור. לפני ההגשה מומלץ לחמם בתנור למשך כמה דקות וזה כמו חדש.

גביניות שמרים טבעונית - גבינת סויה עם אבקת סוכר -1

.

אפשרות גיוון:

אפשר להכין מהבצק 2 צמות מאורכות. במקרה זה, זמן האפייה עשוי להתארך במעט.

גביניות שמרים טבעונית - גבינת סויה כמו כנענית

.

אם הגעתם עד כאן, אני מזמינה אתכם לפרגן לי בלייק לעמוד שלי, שהוא (לדעתי לפחות) הכי בריא, טבעוני, מזין, צבעוני וטעים ברשת: “חיים וטעים – אורלי כהן”
.
.
בתיאבון!

חיים וטעים!