חיים וטעים – אוכל ובריאות - הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

קינוחי כוסות טבעוניים

קינוח מהיר הכנה בשכבות של פירות יער וקרם וניל שלא יאמינו שהכנתם ב- 10 דקות. הקינוחים משלבים צבעוניות, טעמים ומרקמים.

אורלי כהן - חיים וטעים

06/02/2018


3  Cכוסות בלי אריזת מוצר
קינוחים אישיים הם פתרון מעולה למי שמקפיד על המשקל. זו מנה מדודה ואין סכנות ״יישור״, בתנאי שלא לוקחים עוד קינוח אישי ועוד אחד...
גם למארחת זה קל. היא מכינה את הכוסות עם השכבה הראשונה במקרר ואז לקראת ההגשה מוסיפה את שכבת הקרם ונותנת לאורחים לקשט כאוות נפשם.
.
הפעם הכנתי שילוב קלאסי של קרם בטעם גבינה עם פירות יער ופירורים, אלא שהפעם הנחתי אותם הסדר הפוך. הפירות למטה, מעליהם הקרם ומעל הפירורים.
לגבי הפירורים, ניתן לגוון בין סוגי עוגיות או ביסקוויטים, גרנולה ואגוזים מסוגים שונים. אם אתם אוהבים שוקולד לבן, גם הוא משתלב נהדר בטעמים.
כוס עם אריזת מוצר תקריב C

קינוחי כוסות טבעוניים

מרכיבים:
לשכבת פירות יער
400 גרם פירות יער קפואים
1-2 כפות מייפל
.
לקרם גבינת סויה
250 מ״ל שמנת צמחית (או כמות זהה של החלק הסמיך מקופסת קרם קוקוס מקורר)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות (כחצי מיכל) ממרח סויה בטעם טבעי (תנובה)
1-2 כפיות גרידת לימון (לפי הטעם האישי)
.
לקישוט
פירורי ביסקוויט
אגוזים מסוכרים גרוסים
גרנולה
כדורוני שוקולד לבן
גביעי גלידה שבורים (יש נטולי גלוטן)
חלק מפירות היער
שערות חלבה
וכל מה שמתחשק
.
.
כוסות עם אריזת מוצרC
.
אופן ההכנה
.
שכבת פירות יער
להניח את פירות היער עם המייפל בקלחת ולהביא לרתיחה על להבה בינונית תוך ערבוב עדין. לבשל על להבה נמוכה  כ-5 דקות מרתיחה ולהסיר מהאש. לצנן לטמפרטורת החדר.
.
שכבת הקרם
להכניס את כל המרכיבים לקערת מיקסר ולהקציף עד לקבלת קרם אוורירי
.
הרכבת הקינוח
להניח בתחתית הכוס שכבה של פירות יער. מעליהם להניח כמה כפות של הקרם (אפשר גם בזילוף) ומעל לקשט כיד הדמיון.
.
.
אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תכנסו לעמוד הפייסבוק שלי  חיים וטעים – ותפרגנו לי שם באמצעות לייק
.
.
הערות:
1.כדאי להרכיב את הקינוחים סמוך להגשה כדי לשמור על השכבות והמרקמים.
2. את שאריות הקרם (אם יש) אפשר לערבב עם פירות וכף וודקה ולהקפיא. מתקבלת גלידה מצויינת.
3. אפשר להשתמש גם במנגו או בפירות אחרים בהתאם לטעם האישי.
4. אפשר להכין פירורים משובחים מבצק שקדים.
5. אני הכנתי בכוונה בכוסיות קטנות, היות והקינוח עשיר. אם רוצים ניתן להכין בכוסות גדולות יותר ולחזור על השכבטת.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!