תשאלו את אמא של… - הבלוג של שיר

ארוחת צהריים ב-5 דקות

מה עושים כשרוצים לאכול צהריים ואין חשק להיות שעות במטבח? מכינים ברגע עוף ברוטב בוטנים וקארי ותבשיל 5 דגנים ברוטב עגבניות. מובטח ליקוק אצבעות גם של הגדולים וגם של הקטנים

שיר

30/11/2014


שבת בצהריים. חזרנו מסרט, בא לי להשתרע על הספה, אבל ארוחת הצהריים לא מוכנה. כבר בדרך כולם הודיעו שהם רעבים, אז לפני שיאכלו אותי, הייתי חייבת להכין משהו בצ'יק צ'אק. מזל שהוצאתי בבוקר את הפולקע מהפריזר. תוך 5 דקות העוף היה בתנור ועל האש התבשלה כבר תוספת של דגנים ברוטב עגבניות. נשאר רק לחתוך סלט ולחזור לתוכנית של הסתלבט על הספה.
promo_long

5 דגנים ברוטב עגבניות

מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 גזרים בינוניים מגורדים על פומפייה גסה
1 חבילה לקט חמישה דגנים (חיטה, גריסי פנינה, אורז מלא ושיבולת שועל) של סוגת
1 בקבוק (330 מ״ל) רוטב עגבניות סיציליאני (רוטב עגבניות שרי של ריסטרטו)
4 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
מעט בזיליקום קצוץ או 1 כפית בזיליקום יבש
.
IMG_4759
.
אופן ההכנה:
1. מטגנים במעט שמן את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים וממשיכים לטגן יחד עוד 2-3 ד׳.
3. מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה.
4. מעבירים לאש נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל עוד 10 ד׳ ומורידים מהאש.
5. בודקים תיבול ומגישים.
.

עוף ברוטב בוטנים וקארי

מצרכים:
1 וחצי ק״ג פולקע
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
3 כפות רוטב בוטנים קארי בדבש של משק לין
1 כף רוטב טופי-נוגט של FOXhome או סילאן
3/4 כוס מים
3 כפות צימוקים
.
IMG_4763
.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית את רוטב הקארי, רוטב הטופי, מים וצימוקים.
2. שמים בתבנית פיירקס גדולה את הבצל הפרוס, מעליו מניחים את הפולקע ושופכים מעליהם את הרוטב.
3. מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני-גבוה (180 מעלות) לשעה וחצי. הופכים את העוף מידי רבע שעה עד שמוכן.