ריזוטו סלק

2 גרסאות: הגרסה הקלאסית, כולל שלב הכנת הסלק, ציר הירקות ובישול האורז וגם גרסת אינסטנט, מזויפת, עם סלק מוכן קפוא ופתיתים. כמה צבעוני וטעים!

ריזוטו סלק

הפעם אתן את המתכון ב- 2 גרסאות: הגרסה הקלאסית, כולל שלב הכנת הסלק, ציר הירקות ובישול האורז וגם גרסת אינסטנט, מזויפת, עם סלק מוכן קפוא של סנפרוסט (שקיבלתי להתנסות) ופתיתים פלוס של אסם עם סיבים תזונתיים של שיבולת שועל (שגם אותם קיבלתי להתנסות). גם אני הופתעתי מקיצורי הדרך ויצאו לי מנות נהדרות!

 

ריזוטו סלק קלאסי המרכיבים ל-2 מנות:

 

המרכיבים:

ציר ירקות

  • 1בצל חתוך גס
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 1/2 כרישה חתוכה גס
  • 5 גבעולי סלרי + עלים
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
  • צרור פטרוזיליה
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים

סלק

  • 2 סלקים בינוניים
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי

אורז

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 כוס אורז לריזוטו מזן אורבוריו
  • 2 כפות יין אדום (אפשר גם לבן)
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 2 סלקים בינוניים אפויים חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1/2 כף שמרי בירה (לא חובה)
  • 1/2 כפית טרגון קצוץ (או בזיליקום)

.

אופן ההכנה:

 ציר ירקות

  1. חותכים את ירקות המרק לחתיכות בגודל בינוני ומכניסים לסיר.
  2. מוסיפים את עשבי התיבול ומכסים ב4 ליטר מים.
  3. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מבשלים בערך 30-45 דקות.
  4. מסננים את הירקות (אנחנו לא זקוקים להם יותר)
  5. מניחים את הציר הנוזלי בצד.

סלק

  1. שוטפים ומקרצפים היטב את הסלקים.
  2. מכינים ריבועי נייר אלומיניום ומעליהם ריבועי נייר אפייה.
  3. מניחים כל סלק ע״ג ריבוע נייר אפייה, יוצקים שמן זית וזורים מעט מעט מלח.
  4. עוטפים את הסלקים בנייר האפייה, עוטפים מעל בנייר אלומיניום, סוגרים היטב ומניחים בתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות.
  6. מצננים את הסלקים וקולפים אותם בקלות. חותכים לקוביות קטנטנות (1/2 ס״מ).

ריזוטו

  1. מחממים בסיר שטוח ורחב שמן זית ומאדים בו תוך כדי ערבוב את בצלי השאלוט במשך 1 דקה.
  2. מוסיפים פנימה את האורז וממשיכים לערבב כדקה נוספת. מוסיפים את היין ומערבבים. כל האורז צריך להפוך לבעל גוון ורוד.
  3. מוסיפים פנימה חצי כוס ציר ירקות רותח ומערבבים עד לספיגה. מוסיפים עוד חצי כוס נוזלים ומערבבים. מוסיפים עוד כוס נוזל ולא מפסיקים לערבב. ממשיכים להוסיף נוזלים תוך כדי ערבוב עד שהאורז דביק וכמעט מוכן.
  4. מוסיפים את קוביות הסלק ומערבבים. כל התבשיל הופך בעל גוון סגול מגרה.
  5. הריזוטו מוכן כאשר האורז רך מאד מבחוץ, אך לא דייסתי ועדיין ניתן להרגיש את הגרגרים בנגיסה (אל-דנטה).
  6. מוסיפים את שמן הקוקוס ושמרי הבירה ומערבבים ערבוב אחרון.
  7. מעבירים מיד לצלחות ומפזרים מעל מעט עלי טרגון.

 

IMG_8273

קיצור דרך וגיוון: ריזוטו סלק מפתיתים פלוס:

זהו מתכון לריזוטו מזוייף, שמכינים במהירות, ואף על פי כן הוא טעים ובריא.

 המרכיבים

פתיתים

  • 1 שקית פתיתים פלוס אסם
  • 2-3 כפות רוטב עגבניות לפסטה
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים חמים
  • 2 סלקים סנפרוסט – מופשרים וחתוכים לקוביות קטנטנות (1/2 ס״מ)
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1/2 כף שמרי בירה או גבינת שקדים (לא חובה)
  • 1/2 כפית בזיליקום קצוץ (או עשב תיבול אחר, לפי הטעם האישי)

אופן הכנת הריזוטו

  • מחממים בסיר שטוח את רוטב העבניות ומכניסים פנימה את הפתיתים. מערבבים.
  • מוסיפים פנימה את המים או ציר הירקות הרותח ומערבבים.
  • מוסיפים את קוביות הסלק ומערבבים. כל התבשיל הופך בעל גוון סגול מגרה.
  • מבשלים 5-6 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור. מחכים עוד כמה דקות לפני פתיחת הסיר.
  • התבשיל מוכן כאשר הפתיתים רכים מאד מבחוץ, אך לא דייסתיים (פתיתים אל-דנטה).
  • מוסיפים את שמן הקוקוס ושמרי הבירה ומערבבים ערבוב אחרון.
  • מעבירים מיד לצלחות ומפזרים מעל מעט בזיליקום לפני הטעם.

בתיאבון! חיים וטעים! מזמינה אתכם לעקוב אחרי בפייסבוק, שם תוכלו למצוא מתכונים טבעוניים נוספים שלי: חיים וטעים – אורלי כהן

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.