foodis - הבלוג של עידן דלל

פאד קאפו- טעימה מתאילנד

תגידו, בא לכם מנה קלילה מהירה וסופר טעימה? ובא לכם לקפוץ לרגע לתאילנד רק בלי המליון שעות טיסה? המנה הזו בול בשבילכם! פאד קפאו, אורז כייפי בטירוף שלצידו כמו חבר טוב בשר טחון מוקפץ מפוצץ בטעמים ומעליהם ביצת עין שמתערבבת עם הכל לשלמות! 10 דקות, הבטחה שלי! ויש לכם אחלה ארוחה... אהבתם, יש עוד! עקבו […]

עידן דלל

04/01/2017


תגידו, בא לכם מנה קלילה מהירה וסופר טעימה? ובא לכם לקפוץ לרגע לתאילנד רק בלי המליון שעות טיסה? המנה הזו בול בשבילכם!
פאד קפאו, אורז כייפי בטירוף שלצידו כמו חבר טוב בשר טחון מוקפץ מפוצץ בטעמים ומעליהם ביצת עין שמתערבבת עם הכל לשלמות!
10 דקות, הבטחה שלי! ויש לכם אחלה ארוחה...

אהבתם, יש עוד!

עקבו אחרי בפייסבוק- לחצי כאן!

עקבו אחרי באינסטגרם- לחצי כאן!

רכיבים ל4 מנות-
1.5 כוסות אורז
1.5 כוסות מים רותחים
0.5 כף מלח
0.5 גבעול למון גראס (בשביל הטעם לא חובה!)
0.5 ק"ג בשר בקר טחון (אני השתמשתי בטלה)
1 בצל סגול גדול חתוך לחצי ולפרוסות דקות
5 שיני שום קצוצות גס
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
10 שעועית ירוקה חתוכה
1 כף גינגר קצוץ
7 כפות רוטב דגים
7 כפות סויה
1 כף סוכר דקלים (למי שאין גם סוכר רגיל יעבוד)
1 כוס עלי בזיליקום
4 ביצים
0.5 חבילת כוסברה חתוכה גס
הכנה-
1.
מכינים את האורז-
בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים מעט את האורז עד שכולו עטוף בשמן. שופכים את המים החמים לתוך הסיר מערבבים קלות מוסיפים מלח וגבעול למון גראס מערבבים שוב מכסים ומבשלים 15 דקות על האש הכי קטנה. לאחר 15 דקות מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח 5 דקות לפני שפותחים.
2.
בנתיים שהאורז מתבשל מכינים את הבשר.
במחבת רחבה או ווק מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הצילי והגינגר. שהבצל משחים מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים אותו תוך כדי פירור עם כף עץ שטוחה. כשהבשר מבושל ושחום מוסיפים את השעועית, הבזיליקום הסוכר רוטב הדגים והסויה. מערבבים היטב ומבשלים עוד 3 דקות.
3.
במחבת נפרדת מכינים ביצי עין, 1 לכל מנה.
4.
מרכיבים את המנה-
בקערה מניחים בצד אחד 2 כפות גדושות של אורז ובצד השני 2 כפות גדושות של תערובת הבשר. מעל מניחים בזהירות את ביצת העין ומקשטים בכוסברה.
5.
בתאבון
Noname