kaufman-cooking - הבלוג של עדי קאופמן

אופרה אחרת - על האופרה הנשית הראשונה וקציצות עדשים ברוטב

עדי קאופמן יצאה לבכורת אופרה נשית, צעירה וסקסית במיוחד ונזכרה במתכון מופלא לקציצות עדשים מפתיעות וטעימות במיוחד!

עדי קאופמן

25/12/2019


כשעברתי להתגורר בירושלים הבנתי שאני חוזרת לציוויליזציה, אחרי שנים בהם חייתי באיזור שוהם המתנמנם הבנתי שאני נכנסת לעיר הזו ברגל ימין ו'טורפת' את כל מה שיש לה להציע כשאני מרגישה את עצמי כמו תיירת בעיר שלי.

שנים על גבי שנים שאני רצה בין התאטראות, האופרות, הקונצרטים הגדולים וערבי תרבות וכאישה צעירה שאוהבת תרבות אני גם מאוד אוהבת לפרגן ליוצרים ישראלים צעירים ומבטיחים, כאלה שלמרות הקשיים בעולם האומנות ממשיכים ליצור ולייצר לנו חוויה נפלאה, מרתקת וקסומה.

כששמעתי שמעלים בכורה לאופרה הנשית הראשונה שנכתבה עוד בשנת 1625 בשם 'שחרורו של רוג'רו מהאי של אלצ'ינה' הבנתי שאני חייבת ללכת, אך לא ידעתי לאן אני מגיעה, הגעתי לערב נפלא ואינטימי באולם ימקא הקסום למופע משותף של תזמורת הבארוק ירושלים (המעולה!) עם 'מיתר אופרה סטודיו'- לחוויית אופרה צעירה ויוצאת דופן מכל מה שהכרתי. זמרי האופרה הצעירים הציגו אופרה ססגונית, מרגשת, מכשפת, עוצמתית ומלאת תשוקה שכבר זמן רב לא ראיתי.

האופרה הצעירה והסקסית הזו הלכה עלי קסם, לרוב אני מרגישה כמי שמורידה את ממוצע הגיל באירועים מסוג זה והפעם הופתעתי בגדול כשראיתי עשרות צעירים וצעירות הנוהרים לאולם ומתמוגגים מהיופי והקסם שאופרה יכולה להעניק. המשחק והשירה היו ברמה גבוהה לעילא ולעילא, ההפקה מינימליסטית אך ססגונית ומלאה בחן והכוח הנשי שהוצג על הבמה הפיח רוח חיים חדשה שרק צעירים מלאי מוטיבציה יכולים לייצר.

שחרורו של רוגרו מהאי של אלצינה אופרה נשית ראשונה מיתר אופרה סטודיו צילום יוסי צבקר

בגרמניה בשנת 2000 צפיתי לראשונה בחיי באופרה יחד עם משפחה שאירחה אותי במסגרת חילופי משלחות, לאחר המופע המדהים לקחה אותי המשפחה לארוחה במסעדה צמחונית בה אכלתי לראשונה בחיי קציצות עדשים מדהימות ברוטב נהדר.

החלטתי לשחזר את המתכון המדהים הזה ואחרי כמה ניסיונות (כושלים למדי) זה הצליח ובענק!


קציצות עדשים ברוטב משגע של עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

לקציצות 

כוס וחצי עדשים שחורות מושרים לילה במים (אפשר להניח ליממה על מסננת להנבטה קלה ואפשר לוותר)

בצל בינוני פרוס גס

3 שיני שום

1 בצל ירוק (כולל החלק הירוק) פרוס גס

2 ביצים

רבע כוס פירורי לחם

כפית אורגנו מיובש

מלח, פלפל שחור עפ"י הטעם

לרוטב 

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

800 גרם שעועית ירוקה (אפשר קפואה, אין צורך להפשיר)

400 גרם קוביות עגבניות (מקופסת שימורים)

כפית אורגנו מיובש

מלח, פלפל שחור עפ"י הטעם

איך מכינים? 

למעבד מזון עם להב סכין מכניסים את הבצל, השום, העדשים והתבלינים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים ופירורי הלחם וומעבדים לתערובת אחידה. אם היא נוזלית הוסיפו עוד פירורי לחם. צרו קציצות וטגנו במעט שמן זית על מחבת משני הצדדים.

מכינים את הרוטב: בסוטאז' מחממים כף שמן זית ומקפיצים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים שום ואת השעועית הירוקה ומקפיצים עד שהיא מתרככת מעט. מוסיפים את התבלינים ואת שימורי העגבניות.

כשהרוטב מוכן מוסיפים את הקציצות לסיר לכמה דקות ומגישים.

אני מאוהבת במנה הזו, היא קלה להכנה, בריאה ומלאה בטעמים נפלאים ופשוטים - ואפילו ילדים ישמחו לטעום ממנה.

קציצות עדשים ברוטב של עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

אם גם אתם רוצים להנות מהאופרה הצעירה והתוססת בה צפיתי, הכנסו לאתר של תזמורת הבארוק ירושלים והתעדכנו. 

האופרה הנשית הראשונה בעולם מיתר אופרה סטודיו

ועד לפעם הבאה, שלכם, עדי קאופמן 

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? בדף הפייסבוק שלה 'הבלבוסטע במטבח' היא מעלה בכל יום פוסט מרתק ומתכון, עקבו אחריה!