sunny035 - הבלוג של משחקים עם מתכונים

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו קופסה. הפעם קניתי קופסה גדולה, אבל משום מה הוא לא מתלהב מהם. […]

משחקים עם מתכונים

13/04/2015


אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי)

הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו קופסה. הפעם קניתי קופסה גדולה, אבל משום מה הוא לא מתלהב מהם. מה עושים? פאי, אלא מה.

חומרים לקלתית לתבנית פאי 26 ס"מ:

2 כוסות קמח

2 כפיות סוכר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה

3-4 כפיות מי קרח

הכנת הקלתית:

מערבבים את כל החומרים  למעט המים(בידיים או מעבד מזון) עד ליצירת פירורים. מאחדים את הפירורים לכדור בצק. במידה והתערובת יבשה מדי, ניתו להוסיף מי קרח, כפית אחת בכל פעם, עד שהפירורים נאספים לכדור, להיזהר לא להרטיב יותר מידי. עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים מהמקרר, מרדדים לגודל הרצוי, שמים בתבנית פאי ומהדקים היטב. מחוררים עם מזלג. (בשלב הזה, אם יש זמן, אפשר להקפיא לחצי שעה נוספת). בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים את הקלתית כ20-25 דקות. (לא לשכוח אפיה עיוורת)

בינתיים מכינים את המלית:

לוקחים 2-2.5  כוסות תמרים ללא חרצנים, חתוכים לפרוסות דקות. שמים בסיר עם כוס מים, מבשלים על אש קטנה, עד שהנוזלים מתנדפים. בסוף המרקם צריך להיות סמיך ואחיד. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים במהלך הבישול. לאחר שהתקבלה עיסת תמרים, והנוזלים התנדפו, מורידים מהאש, מצננים מעט.

משטחים את עיסת התמרים מעל הקלתית, מקשטים באגוזי מלך ואופים ב180 מעלות למשך כ25-30 דקות.

והנה יש לכם פאי חגיגי, כמעט ללא סוכר.

11081160_10153233521129596_1775807940266818163_n