avicompany - הבלוג של אבי קומפני

אבי קומפני מתכון לשבת: עוף צלוי שלם

אבי קומפני מביא מתכון נהדר לשבת - עוץ צלוי שלם.

אבי קומפני

04/10/2013


מאת אבי קומפני

אחת המתכונים הקלים שתמיד סוחף מחמאות זה המתכון לעוף צלוי. כאן אבי קומפני, הפעם בכובע של חובב הבישולים והגסטרונומיה. אני מביא לכם כאן מתכון לעוף צלוי שלם, מתכון נהדר לשבת.

החומרים

עוף לטיגון ולצלייה (1100 גרם עד 1350 גרם)

אופן ההכנה

שטוף את העוף במים קרים ויבש במגבות נייר. כרוך את קצוות הכנפיים מתחת לגב וקשור את הרגליים ביחד עם חוט.

מרח שמן על כל המשטח החיצוני של העוף ותבל בקלילות עם מלח ופלפל.

הנח את העוף, כאשר החלק עם החזה כלפי מעלה, במרכז סריג הבישול (מומלץ על הגריל של חברת וובר) ובשל למשך 60 עד 80 דקות בחום של כ-82 מעלות.

הוצא את העוף לטס הגשה, העמד למשך 10 דקות לפני שתבתרו.

בתיאבון