fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

עוף ואורז כמו בקובה ARROZ CON POLLO

  קובה היא יעד נכסף. אני מתה לנסוע לקובה. אני אוהבת מקומות מרוחקים, שנחילי תיירים עדיין לא הגיעו אליהם. שאין מקדונלד וסטארבקס ותושבי המקום לא מוכרים ברחובות קשקושים מיותרים מפלסטיק. נראה לי שקובה עדיין כזו. ולפני שהיא אוטוטו הופכת לקולוניה אמריקאית (כי זה רק עניין של זמן עכשיו שהם החליפו שגרירים) אני רוצה להגיע לשם. […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

15/08/2015


 

סדרו לכם את כל המצרכים מראש כך שכשתתחילו לבשל , הכל ירוץ בכיף ובלי תקלות.

סדרו לכם את כל המצרכים מראש כך שכשתתחילו לבשל , הכל ירוץ בכיף ובלי תקלות.

קובה היא יעד נכסף. אני מתה לנסוע לקובה. אני אוהבת מקומות מרוחקים, שנחילי תיירים עדיין לא הגיעו אליהם. שאין מקדונלד וסטארבקס ותושבי המקום לא מוכרים ברחובות קשקושים מיותרים מפלסטיק. נראה לי שקובה עדיין כזו. ולפני שהיא אוטוטו הופכת לקולוניה אמריקאית (כי זה רק עניין של זמן עכשיו שהם החליפו שגרירים) אני רוצה להגיע לשם. רוצה....

עם המוסיקה ברחובות, והקובנים שמחייכים ללא הרף , שותים, רוקדים  בואנה ויסטה סושיאל קלאב.

בא לי לקשור סרט בשיער, להדליק סיגר קובני גדול ולנהוג במכונית אמריקאית משנות השישים, נראה לי הכי כיף בעולם......

ואחר כך בערב.....כשהחום יתפזר והאוויר יתחיל להתקרר וברחובות תישמע מוסיקה קובנית קצבית, לחפש מסעדה קטנה ומקומית, כזו עם 3 שולחנות ואיזו מאמא קובנית ,פניה קמוטים, עורה שחום וחיוך ענקי על הפנים, מגלה שיניים חסרות ולב מלא בשמחת חיים.

ואני אתיישב לי שם על השולחן הקטן והמתנדנד, לא אמהר לשום מקום כשהיא תלך לאט למטבח המיושן- עם הגז משנות החמישים  - ותוציא משם קדירת ברזל רותחת ומדיפה ניחוחות של בית.

ובצלחת היא תשים לי, בלי הרבה טכס בישבן, ערימה גדולה ומהבילה של אורז ועוף, אדמדם וריחני מתובל בכוסברה וצ'ילי.

אך....קובה.....

עד שאגיע לשם התנחמתי לי בעוף ואורז קובני שהם קוראים לו ARROZ CON POLLO

עשו לי טובה, אל תוותרו על הכוסברה היא מקפיצה את המנה לגבהים חדשים.

עשו לי טובה, אל תוותרו על הכוסברה היא מקפיצה את המנה לגבהים חדשים.

מה

חצי ק"ג ירכי עוף (פרגיות) חתוכות לביסים (כל ירך חתוכה ל-6) נקיים משומן.

בצל בינוני קצוץ קוביות

3 שיני שום קצוצות

מעט אבקת צ'ילי

מלח, פלפל, שמן זית.

רבע חבילה כוסברה קצוצה.

1.5 כוסות גדושות של אורז לפאייה (או ארבוריו לריזוטו) אורז עגול ועמילני.

2 גמבות אדומות קלויות  קלופות וקצוצות לקוביות (אפשר לקנות בחנות)

4 כוסות מרק עוף צח או מים רותחים

10 זיתים גדולים מגולענים קצוצים.

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות

כמה עגבניות שרי חצויות.

 

להקפיד על הטיגון בשלבים, יש לזה חשיבות רבה.

להקפיד על הטיגון בשלבים, יש לזה חשיבות רבה.

 

איך 

במחבת רחבה ונוחה להוסיף 2 כפות שמן זית.

להמליח ולפלפל את נתחי הפרגיות ולטגן על אש גבוהה עד שהן נאטמות ומשחימות מעט. להוציא מהמחבת ולשים בצד.

להוסיף עוד שתי כפות שמן זית למחבת ולהוסיף את הבצל, לטגן במשך כ-3 דקות, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה, להוסיף את הפלפלים הקלויים. להוסיף את עגבניות השרי.

לטגן עוד שתי דקות ולהוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עוד שתי דקות.

להוסיף את הזיתים , הצ'ילי ואת העגבניות המרוסקות. לערבב ולהוסיף את המרק בזהירות.

להרתיח, להנמיך אש , לכסות ולבשל כ-20 דקות. להמתין כ-5 דקות.

לערבב את הכוסברה הקצוצה ולהגיש.

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה -  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

אני אוהבת לקלות בעצמי את הפלפל, אבל אם זה קשה או מסובך, אפשר לקנות בסופר בצנצנות זכוכית.

אני אוהבת לקלות בעצמי את הפלפל, אבל אם זה קשה או מסובך, אפשר לקנות בסופר בצנצנות זכוכית.