סלט היום שאחרי

הארוחה שלמחרת הסדר היא חשובה לא פחות מזאת של היום שלפני, ואולי אפילו יותר. הגרגרנית מגישה: מתכון לסלט עוף, שתוכלו גם לקחת אתכם לפיקניק

סלט היום שאחרי

מחר נחגוג את ליל הסדר, ואני יודעת שאתם יודעים שיישארו שאריות למכביר מארוחת הסדר. מזל שאפשר להמשיך ולאכול את השאריות הנפלאות הללו ביום למחרת. סעודת ה"דיי אפטר" היא סעודה חשובה ביותר בעדות רבות. ראשית, זו ההזדמנות שלנו להיות עם "הצד השני", במסגרת תורת החשבונאות המשפחתולוגית. היא גם חשובה, שכן אפשר ליהנות שוב (לא לעוד הרבה זמן) מאיזשהו מאכל של פסח שאנו אוהבים  במיוחד. לשם כך התכנסנו. לא ממש חייבים לשלב חרוסת עם חזרת במסגרת הפרויקט "נקה את המקרר", אבל בהחלט אפשר להיות מקוריים בשילובים.

בפסח אנו יכולים עדיין ליהנות ממזג אוויר נעים ולצאת אל חיק הטבע לטיולים ופיקניקים. אפשר עוד להספיק לראות פריחות אביביות ומישורים ירוקים, לפני שנעשה כאן גיהינום בלתי נסבל והכל הופך לצהוב ויבש של קיץ.

הנה רעיון לסלט מרענן, שהוא בעצם ארוחה שלמה, אבל לא כבדה, אחרי יום האתמול (לפעמים צריך חסדים כאלה). יש בו מכל טוב, קצת מכל דבר ובסך הכל הרבה מאוד. תוכלו לגוון את התכולה שלו, כמובן, לפי המצאי שלכם במקרר בבוקר שלמחרת הסדר.

אפשר לארוז את הסלט לטיול ולשפוך עליו את הרוטב רגע לפני שרוצים לאכול. רשימת החומרים ארוכה, אבל לא דורשת מאמץ, פרט לליקוט. תמצאו בסלט קצת ירוקים של אביב, קצת חלבונים מהעוף ואפילו טעמים אסיאתיים. בקיצור, פיוז'ן. קצת דומה לנו, לא?

סלט הכל-בו

המצרכים (ל-4 מנות):

לעוף:

  • חזה עוף (או נתח אחר של עוף) צלוי וחתוך ביד לפיסות בגודל ביס
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח, פלפל שחור

פפפ

לסלט:

  • לב חסה קטן, קרוע ביד לחתיכות
  • צרור עלי רוקט
  • צרור קטן של נבטים סיניים
  • 2 בצל ירוק, קצוץ
  • 1 בצל שאלוט, פרוס דק
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 100 גרם אפונה סינית, לאחר שהוצאתם את החוט הדק שלה, קרועה ביד ל-3 חתיכות
  • 50 גרם עלי תרד טריים
  • 100 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1 גזר מגורר
  • 1 מלפפון, מצוי לאורכו, ללא הגרעינים ופרוס
  • צרור קטן של פטרוזיליה קרועים
  • צרור קטן של עלי נענע קרועים
  • 3 כפות גרעיני חמניות
  • 1 כף שומשום (קלוי או טבעי)
  • מלח גס

פפפ

לרוטב:

  • 3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וכתוש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 כפות שמן תירס

פפפ

אופן ההכנה:

  1. בקערה שימו את העוף עם מיץ הלימון, המלח והפלפל ותנו לכל זה לעמוד ולספוג טעמים בזמן שאתם מתקינים את שאר חומרי הסלט. ערבבו מדי פעם.
  2. בקערה גדולה הניחו את כל מרכיבי הסלט. מעל הכל הניחו את פיסות העוף, את גרעיני החמניות ובאת השומשום.
  3. שפכו את הרוטב מעל הכל וערבבו היטב (ברור שאפשר גם בידיים). תבלו במלח גס במידת הצורך.

פפפ

בתיאבון!

השוונץ:

רוצים לצאת לטייל בארץ ולא יודעים לאן? הנה כמה אתרים שיעזרו לכם במשימה הזו. צאו לדרך!

  • מסלולים – אתר מושקע בו תוכלו לבחור את מסלול הטיול המתאים לכם ולקבל מידע מפורט וגם מפות.
  • רשות הטבע והגנים – בתוך השמורות לארוכה ולרוחבה של הארץ.
  • החברה להגנת הטבע – 70 מסלולים מודרכים למשפחות, למבוגרים, למתחילים או למיטבי לכת.
  • אתם בענייני פריחה? אתר למטייל נותן דיווחי פריחה בכל הארץ.

.

לבלוג של הגרגרנית

צילום: הגרגרנית
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit