meturlelet - הבלוג של Fanny Rabinovich

פסטה פרימוורה בסיר אחד

אמא עסוקה, אמא עייפה, אמא לא רוצה לשטוף הרבה כלים, אמא מכינה פסטה בסיר אחד כנגד כל החוקים

Fanny Rabinovich

08/07/2018


צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

צריך סיר אחד בלבד כדי להכין ארוחת ערב ששוברת את החוקים עם מינימום ניקוי ומקסימום טעם ומשלבת בתוכה פסטה, ירקות אביביים (כן עכשיו קיץ, למה להיות קטנוניים) ורוטב קרמי שעוטף הכל.

עם המתכון הזה לפסטה בסיר אחד לא צריך לטרוח על בישול הפסטה בנפרד אלא הפסטה והרוטב מתבשלים יחדיו. הוא ורסטילי וניתן לשנות את הירקות לפי טעמכם האישי, שמעתי ברוקולי מהקהל?

תוך 20 דקות, מההתחלה ועד ההגשה, יש ארוחת צהריים או ערב, מושלמת להורים עסוקים ומותשים, בעיקר בחופש הגדול.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

פסטה פרימוורה בסיר אחד:

המצרכים:

1 חבילה (500 גרם) פטוצ'יני

1 בצל לבן פרוס דק

1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות

1 צרור אספרגוס חתוך (שוברים את החלק העצי בקצה כל אספרגוס וקוצצים לארבע כל אחד)

200 גרם עלי תרד (רצוי בייבי תרד)

3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות

1 כוס אפונה ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר מראש)

6-8  כוסות (1.5-2 ליטרים) ציר ירקות / מים + כף גדושה אבקת מרק ירקות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור לתיבול

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת +  להגשה

אופן ההכנה:

בסיר גדול דיו להכיל את כל המצרכים מחממים שמן זית. מאדים את הבצל עד שהוא שקוף וריחני.

מוסיפים לסיר את הפסטה, התרד, הפטריות, האספרגוס, טבליות עשבי תיבול דורות ומוזגים מעל ציר ירקות עד שהוא מכסה את כל המצרכים (יכול להיות שלא תשתמשו בכל הנוזלים), מתבלים בכף מלח וכפית פלפל שחור.

מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה - בינונית במשך כשבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם (כדי שהפסטה לא תידבק לתחתית הסיר) עד שרוב הנוזלים נספגים ומתאדים.

מוסיפים את האפונה, השמנת לבישול וגבינת הפרמזן המגוררת ומערבבים, מבשלים כשתי דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מסירים את הפסטה מן האש, מערבבים ונותנים לה לנוח כחמש דקות במהלכן הפסטה תספוג חלק נוסף מהנוזלים שנותרו.

מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ