קסם הבישול - הבלוג של אפרת גת

טארט שוקולד פיסטוק – זיווג משמיים

אפייה היא מאתגרת, אין בה הרבה מקום לתזוזה ובכל זאת יש בה קסם של שילובים והרכבות שאפשר לעשות ולהגיע לטעם הזה שמזיז משהו בלב – אז כזה

אפרת גת

14/09/2016


Chocolate Pistachio5

נבחרתי על ידי מערכת סלונה לקחת חלק בפרויקט בשיתוף פעולה עם חברת ספייסז. במסגרת שיתוף הפעולה הגיעה לביתי חבילה מפתיעה ואני בתורי צריכה לייצר ממנה מתכון אפייה מקורי. ברור שנענתי למשימה, מי לא אוהב הפתעות? ועוד כאלו שקשורות באוכל ובסרט אדום?!

כבר כשהגיעה לביתי החבילה הארוזה התאהבתי. הגוזלות ובן הזוג הסקרן התאספו מסביבי וחיכו שאסיים להתפעל מהאריזה ואפתח. אהיה כנה שהיה גם חשש, מה יהיה בפנים והאם אצליח להרכיב מנה מנצחת מהתכולה?

כמובן שהלחץ החברתי שבר אותי, פתחתי את החבילה, ולצד קולות ההתפעלות של המשפחה, התחילו גם הגלגלים שבראש שלי לעבוד: מה ארכיב משוקולד מריר, שוקולד לבן, מקלות ווניל ומחית פיסטוק, ושכמובן יתיישב יפה בתבניות הנשלפות שקיבלתי באריזה?

1472666799562

חבילת ספייסז שקיבלתי בהפתעה:

תבניות נשלפות kitchenart, שוקולד מריר, שוקולד לבן, מקלות ווניל, ומחית פיסטוק.

עוד אנחנו טועמים מהשוקולד ומעוררים את בלוטות הטעם, נחתה עלי ההשראה: טארט המשלב שוקולד לא ניסיתי עדיין את השילוב הזה אבל מהר מאוד היה ברור שמכאן יצא טארט עם שוקולד ופיסטוק. עם מקל הווניל עדיין לא ידעתי מה לעשות אבל כפי שתראו הוא השתלב באופן מושלם.

 

טארט אלוהי בטעמי שוקולד פיסטוק

לבצק עם נגיעות של פיסטוק:

30 גרם פיסטוק טבעי טחון

רבע כפית וניל (הגרגירים ממקל ווניל)

50 גרם סוכר

140 גרם קמח

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חלמון

קורט מלח

1 כף מים קרים

אני אוהבת להכין לי את החומרים מראש באפיה, אחרי שקילה:

20160831_113955_640x360 (1)

במעבד מזון: מעבדים קמח, פיסטוק, וניל, סוכר וחמאה לתערובת פירורית.

מוסיפים את המלח את החלמון וכף מים קרים. מעבדים בפולסים קצרים עד להיווצרות בצק.

מאחדים בידיים, יוצרים כדור ושומרים בניילון נצמד במקרר לשעה. הווניל מנקד את הבצק בעדינות והפיסטוק מקנה לו גוון חתיכי שבא לטעום ממנו עוד לפני האפייה.

20160831_114714_640x360 (2)

אחרי שעה מרדדים את הבצק מניחים על תבנית פאי נשלפת 24 ס"מ מהדקים לפינות,חותכים בעדינות שאריות, דוקרים במזלג את התחתית במספר מקומות ומקפיאים לכחצי שעה.

20160831_133210 (2)_640x359 (1)

בינתיים מכינים את גנאש השוקולד לבן-פיסטוק:

1 כף מחית 100% פיסטוק ספייסז

200 גרם שוקולד לבן 33% ספייסז

100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

מניחים בקערה שמתאימה לחימום במיקרו: שוקולד לבן ושמנת וממיסים כחצי דקה בכל פעם עד שהשוקולד נמס, מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ושוב ערבוב למחית אחידה. שומרים במקרר עד להרכבה. רק מהריח של המחית והשוקולד אפשר להשתכר.

20160831_125148_640x360

למלית שוקולד:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

300 גרם שוקולד מריר 61% ספייסז קצוץ

2 ביצים

1 כפית ליקר פרנג'ליקו (אפשר כל ליקר קפה/אגוזים משובח שאוהבים)

מחממים את השמנת כמעט עד רתיחה, יוצקים אותה חמה על השוקולד ומערבבים עד שנמס, מצננים מעט, מוסיפים את הביצים והליקר וטורפים היטב.

20160831_132537_640x360 (1)

להרכבה:

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, מניחים עליו נייר אפייה וקטניות למשקולות, אופים בתנור בחום 180 מעלות ל10 דקות עד שמתייצב מעט, מורידים את הנייר ואופים עוד 5 דקות להזהבה קלה. מצננים מעט, יוצקים את מלית השוקולד ומכניסים לאפייה כ- 20 דקות (תהיו ערניים) עד שדפנות הקלתית זהובות והמלית עדיין מעט רכה במרכז. מניחים לצנן.

20160831_135514_640x360

כשצונן לגמרי מורחים את גנאש הפיסטוק ומיישרים מעל מלית השוקולד.

מכניסים למקרר להתייצבות.

לקישוט: מגרדים מעט שוקולד מריר ומפזרים מעט פיסטוקים.

מי שמצליח להתאפק ולחתוך רק אחרי קירור מלא – גיבור אמיתי!

 20160831_154915_640x360 (1)

כאן לא הצליחו ממש לחכות... המזל שספייסז פינקו בתבניות נשלפות מסוג נון סטיק, הטארט נשלף בקלות ובאלגנטיות למגש, חיתוך עדין, הלב דופק, ואז מתגלה יצירת האמנות שבעבודה, שכבות של עונג מרכיבות את הביס שמשלב טעמים משובחים, שוקולדיים עם נגיעת פיסטוק ווניל מעודנים, הטעמים נשארים ואנחנו מחכים עד העונג הבא.

‏‏IMG-20160831-WA0044 (2) - עותק_640x342 (1)

מה נותר עוד להגיד, הפתעות זה כייף ואתגרים עוד יותר. שמחתי ונהניתי מכל רגע בפרוייקט הזה והקולות של העונג מהמנה עשו לי את זה לגמרי! תודה!