foodis - הבלוג של עידן דלל

סלט גזר מרוקאי

אם יש סלט שאני פשוט משתגע עליו זה הסלט הזה. אני מת על גזר בכללי וכשהוא הופך להיות חריף זה פשוט מעדן. הניגוד הזה בין מתיקות הגזר לחריפות הסלט הזה יוצרת פיצוץ בפה. גאון מי שהמציא אותו וגאונים המרוקאים על כך! אני בטוח שלכל אחד ואחת מכם יש גירסה מנצחת. וחלילה לי שאתחרה בסבתות שמכינות […]

עידן דלל

15/02/2016


אם יש סלט שאני פשוט משתגע עליו זה הסלט הזה. אני מת על גזר בכללי וכשהוא הופך להיות חריף זה פשוט מעדן. הניגוד הזה בין מתיקות הגזר לחריפות הסלט הזה יוצרת פיצוץ בפה.
גאון מי שהמציא אותו וגאונים המרוקאים על כך!

אני בטוח שלכל אחד ואחת מכם יש גירסה מנצחת. וחלילה לי שאתחרה בסבתות שמכינות את זה כבר שנים (שלהן בטוח הכי טעים!) רק שזו הגירסה שלי... נעימה בפה קצת חמוץ קצת חריף אבל לא יותר מדי... תנסו

אהבתן? אני גם בפייסבוק! לחצו כאן...

 

11924545_1167754183239682_8369486126333696093_n

רכיבים:
10 גזרים קלופים חתוכים לטבעות מבושלים במים עד לרמת אל דנטה (ריכוך קל אך עדיין עם קושי)
1 כפית פפריקה מתוקה
0.5 כפית פפריקה חריפה (אפשר להוסיף עוד למי שאוהב ממש חריף...)
1 כפית כמון
מיץ וגרידה מ- 2 לימונים
0.5 כפית מלח
0.5 כפית פלפל גרוס
0.5 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות

אופן הכנה-
1.
מסננים את הגזרים שבישלתם ומעבירים לקערה.
מחממים מחבת קטנה עם חצי מכמות שמן הזית. מטגנים מספר שניות את הפפריקה המתוקה והחריפה והכמון.
מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו מספר שניות ושופכים הכל על הגזרים
* אפשר גם להוסיף ישר את התבלינים ללא טיגון רק שלדעתי זה פותח להם את הטעם ומשדרג אותם.
2.
מוסיפים את כל יתרת המרכיבים לקערה (גרידת הלימון והמיץ, יתרת שמן הזית, מלח ופלפל וכוסברה) ומערבבים היטב.
3.
טועמים ומתקנים טעמים
4.
בתאבון

 

אהבתן? אני גם בפייסבוק! לחצו כאן...