הבלוג של ענת - הבלוג של ענת אלשטיין

טחול ממולא - זקלין רודריג סיבוני - רומן קולנרי

  טחול ממולא - של גקלין רודריגו לכבוד יום ההולדת של גקלין הקוסמטקאית שלי והמיתולוגית של תל אביב בכלל,, קצת קשה להבין את ההסברים,לכן כתבתי את המתכון לפי התאור שלה וטאצ שלי,, יצא משובח,, עד היום לא ממש הבנתי את הרעיון של המנה ,מסתבר שגם לילדים שלה לא הסבירו,ורק עכשיו עשתה מעשה ואמרה ,מי שלא […]

ענת אלשטיין

23/12/2018


 

טחול ממולא של גקלין רודריגו

טחול ממולא של גקלין רודריגו

טחול 4

טחול ממולא - של גקלין רודריגו

לכבוד יום ההולדת של גקלין הקוסמטקאית שלי והמיתולוגית של תל אביב בכלל,,
קצת קשה להבין את ההסברים,לכן כתבתי את המתכון לפי התאור שלה וטאצ שלי,,
יצא משובח,, עד היום לא ממש הבנתי את הרעיון של המנה ,מסתבר שגם לילדים שלה לא הסבירו,ורק עכשיו עשתה מעשה ואמרה ,מי שלא טעם את הטחול הממולא שלי, שיעיז,,
טחול ממולא:

1 קג טחול (פה השתמשתי בטחול של עגל חלב)
1 קג כבד עוף
200 גר שומן כבש
250 גר שומן אווז
צרור כוסברה
צרור פטרוזליה
1 ראש שום
טיפה אריסה לא חריפה
1 כף שמן
1 כף כמון
1 כף פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח ולטעום,,

אופן ההכנה

1 ללקנות טחול ולעשות לו חתך כיס- מבקשים מהקצב
2 צולים מעט את הכבד וחותכים אותו לקוביות
3קוצצים את הכוסברה והפטרוזליה אחרי ניקוי וייבוש
4קולפים את השום
5 מכניסים הכל לקערה ומתבלים
6 פותחים עם היד את הכיס ומכניסים את המילוי ,,דוחפים עם היד את המילוי פנימה
7 שכל המילוי בפנים, תופרים עם חוט ומחט וסוגרים את הטחול היטב
במשך כחצי שעה
8מחממים תנור ל200 מעלות
9 עוטפים את הטחול הממולא בנייר אלומניום עבה,סוגרים כמו סוכריה
10 מכניסים לתנור החם לשעה וחצי

רצוי לחרר עם קיסם לאחר כחצי שעה של צליה בתנור מעט( חמישה חירורים)
זה נותן לנוזלים לצאת החוצה ועוזר לאפיה פנימית יותר טובה
11 לאחר האפיה נותנים לטחול להתקרר- ואז להכניס למקרר,
< ל5 6 שעות ל,כשהוא קר מניחים על קרש ופורסים לפרוסות בעובי של סמ וחצי ,
12 עוטפים כל פרוסה בנפרד בנייר כסף, או נייר אפיה ומכנסים למקפיא
13 מחממים מחבת עבה או פלנצה ומגישים,

אפשר להגיש עם טחינה ליד ועגבניה פרוסה עם בצל סגול דק דק, מלפפון כבוש זה טעים

טחול ממולא של גקלין רודריגו טחול ממולא של גקלין רודריגו

טחול ממולא

טחול ממולא