טוויסט באפייה - הבלוג של רוית אפרתי

סיגר טבעוני במילוי פטריות ושקדים

סיגרים טבעוניים פשוטים להכנה, מלאי טעם ובריאות. יספקו לכם ארוחה קלילה ללא ייסורי המצפון ובלי טיגון. לאכילה ככה לצד סלט, כארוחה או כתוספת לכל דבר

רוית אפרתי

25/07/2019


כשמזמינים אותי ללמוד אני תמיד באה. אף פעם לא אומרת לא לידע. זה בדיוק מה שקרה בסדנה של "מרינה פטריות" שהייתי בא השבוע במתחם "דן גורמה" בתל אביב. כל כך הרבה סוגים של פטריות מגדלים במרינה שפשוט קשה להאמין שהכל נמצא כאן ממש מתחת ליד, בסופרים הגדולים, הקטנים בשווקים ואפילו בתחנות הדלק. ולא רק פטריות, מבחר הירקות, עשבי התיבול, הפירות והעלים שאפשר למצוא אצלם כשהכל טרי במיוחד ובאיכות גבוהה הוא פשוט לא ייאמן.

נפגשו אחה"צ, לסדנת בישול פטריות בניצוחה של האחת והיחידה פאני רוטשטיין. כל המתכונים פשוטים, קלים להכנה והכי חשוב טעימים. כל מה שהתחשק לי זה לצאת משם בסוף הערב עם כל השפע העצום הזה ולהגיע הביתה להתחיל לבשל.  לא סתם לבשל. לבשל בריא. כי כשיש כזה שפע נגמרים התירוצים. רק להיכנס למטבח וליהנות.

הסיגרים שפה כל כך פשוטים להכנה, כמה דקות השקעה ויש לכם מנה טבעונית, בריאה, מתאימה לכל ארוחה חגיגית או יומיומית. בקיצור תענוג. בכדי להישאר במסגרת הבריאות את הסיגרים האלו אני לא מטגנת אלא אופה בתנור או בסיר חשמלי מיוחד לטיגון ללא שמן. האופציה של הסיר טובה יותר כי מתקבלת תוצאה  פריכה וקריספית.

3 (1)

ל- 8 סיגרים

מה צריך?

8 עלי סיגר עגולים

בצל גדול קצוץ דק

2 בצל ירוק קצוצים דק

2 סלסלות פטריות שמפיניון  של מרינה פטריות

2 שיני שום קלופות קצוצות של מרינה

חצי כוס כוסברה קצוצה

50 גרם שקדים טחונים דק (קמח שקדים)

כף טחינה גולמית

כף עלי תימין של מרינה

מלח, פלפל, מעט כמון

תרסיס שמן

איך מכינים?

במחבת גדולה מאדים את הבצלים בתרסיס שמן עד שהם שקופים, מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מוכנות, מוסיפים את עשבי התיבול  והשום מתבלים ומצננים
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השקדים הטחונים והטחינה ומערבבים למסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול
מניחים עלה סיגר על משטח עבודה. מניחים בקצה כף מהמלית ומגלגלים לסיגר (כמו בלינצ'ס). חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

4 (1)

 

5 (1)

 

מסדרים את הסיגרים בתבנית של הסיר החשמלי לטיגון ללא השמן  או בתבנית אפייה לתנור, מרססים בתרסיס שמן ואופים כ- 15 דקות עד שזהוב ופריך.

מגישים חם עם טחינה, סלט  או מלא ירקות טריים.

בתיאבון!!!

את כל המידע על המוצרים של מרינה פטריות אתם יכולים למצוא כאן 

או בעמוד הפייסבוק של מרינה פטריות הגליל  

6 (1)

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים  לשתף, לשתף  לשתף וכמובן ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

2 (1)