regamatok - הבלוג של רגע מתוק

אוזני המן צבעוניות במילוי גנאש שוקולד

המתכון של שי-לי אלימלך מקהילת רגע מתוק לאוזני המן מנוקדות בעדשים צבעוניות, במילוי חלומי של גנאש שוקולד

רגע מתוק

12/03/2019


שי-לי אלימלך היא הזוכה באתגר השבועי עם המתכון החגיגי לאוזני המן פריכות מלאות בגנאש מפנק ומנוקדות בעדשים צבעוניות שאף ילד לא יוכל לעמוד בפניהם.

רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

אזני המן נפלאות (צילום: שי-לי אלימלך)

אוזני המן מושלמות מנוקדות במיני עדשים ובמילוי גנאש שוקולד פרה

מצרכים:

275 גר" קמח

65 גר" קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפיה

120 גר" אבקת סוכר

200 גר" חמאה קרה חתוכה לקוביות

60 מ"ל שמנת להקצפה 38%

חבילת מיני עדשים צבעוניות של עלית

למילוי:

150 גרם שוקולד חלב פרה

100 מ"ל שמנת 38 אחוז

להמס במיקרו את השמנת ושוקולד החלב, לערבב היטב ולקרר את הגנאש לפחות 4 שעות לפני מילוי אזני ההמן.

אופן ההכנה

בקערת מעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר

מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים יחד לבצק פירורי

מוסיפים את השמנת ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

במידה והבצק מרגיש יבש או פירורי מדי אפשר להוסיף לו עוד כף או שתיים של שמנת

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות להתייצבות

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות

קורצים עיגולים, מנקדים בעדשים ומרדדים מעט עד שהעדשים יוטמעו

מעבירים בעדינות את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה

ממלאים כל עיגול בכפית מגנאש, סוגרים לצורת משולש ומהדקים קלות

מסדרים בתבנית אפייה ומעבירים להקפאה או לקירור למשך כשעה לפחות. הקירור חשוב לשמירה על מרקם מושלם של הבצק וימנע מאוזני ההמן להיפתח במהלך האפייה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך 12-18 דקות עד שהן מתחילות להזהיב

חשוב שלא לאפות את האוזניים יתר על המידה כדי שישמרו על הצבעוניות ולא יאבדו את הגוון היפה

מצננים ושומרים בקופסא אטומה.