סלט חיטה, עדשים וחמוציות

סלט טעים ובריא שישדרג כל ארוחה. אפשר להכין מראש ולערבב לקראת ההגשה.

סלט עדשים חיטה וחמוציות 
סלט טעים ובריא, שהכנתי לארוחת חג והוא נעלם מהשולחן עוד לפני שהתחלנו לאכול.
הסלט יכול לשמש כמנה ראשונה או כתוספת, אך למעשה זו ארוחה שלמה בצלחת אחת, שכן הוא משלב קטנייה עם דגן לקבלת חלבון מלא.
המרכיבים:
  • 1 כוס חיטה
  • קורט כמון (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס חמוציות (אפשר לשלב עם צימוקים)
  • 2 כוסות עלי חסה קצוצים בינוני-קטן (בערך חסה ערבית אחת בלי העלים החיצוניים)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 2 בצל ירוק קצוץ
.
 רוטב ויניגרט:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 כפית סילאן
  • קורט מלח
  • פלפל גרוס
.
אופן ההכנה:
  1. לבשל את החיטה ב-2 כוסות מים עם  1/2 כפית מלח וקורט כמון עד לספיגת הנוזלים וריכוך, בערך 30 דקות. להניח להצטנן.
  2. לבשל את העדשים במים עד לריכוך (15-18 דקות), לסנן.
  3. להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת, לסגור במכסה תואם ולנער היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. להעביר את החיטה, העדשים, החמוציות והבצל הירוק לקערה.
  5. להוסיף את הרוטב ולערבב היטב.
  6. להוסיף את עלי החסה והאגוזים ולערבב בעדינות.
  7. להעביר את הסלט לצלחת יפה ולהגיש.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
סלט עדשים חיטה וחמוציות 2
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.