עוגת קוקוס תפוז מיוחדת

נפלו עליכם אורחים בהתראה קצרה? קבלו מתכון פשוט ומהיר לעוגה נפלאה שמתבססת על חומרים שנמצאים במזווה (ואם לא נמצאים, תדאגו שיהיו שם)

כמו כל בנאדם שמגדיר את עצמו כמחונך (בסדר בסדר. כמו כל בנאדם שיש לו בנזוג מחונך), להגיע בידיים ריקות זאת לא אופציה בשבילי. לכן כשאביבה הזמינה אותנו לערב לא-פורים אצלה בבית, היה ברור שנצטרך להביא משהו. אבל מה לעשות ששנינו עובדים עד מאוחר וההזמנה היתה ל-20:30? בעיה? ממש לא! כי מייד נזכרתי בעוגת הקוקוס תפוז המיוחדת שלי ותוך שנייה תקתקתי אותה.

ראשיתה של העוגה המשובחת הזאת, אם יורשה לי להעיד על עיסתי, היא במתכון הזה מתוך הבלוג המצוין "ביסים". אמנם כשניסיתי לעשות אותו הוא לא הצליח לי (יצא לי דליל מדי ולא נהיו מזה כדורים), אבל הפוטנציאל זעק לשמים, ולכן החלטתי להעביר אותו למגרש הפרטי שלי, הלא הוא מגרש העוגות הבחושות.

היופי במתכון הזה הוא שאפשר לאלתר עליו ולהכין את העוגה הזאת במגוון גרסאות (ראו הצעות בהמשך). בקיצור, תרשמו תרשמו:

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

100 גרם חמאה רכה

1 קופסת חלב מרוכז/ממותק/משומר (יש בטיב טעם ובחנויות נבחרות)

2 ביצים

קליפה מגוררת משני תפוזים גדולים

100 גרם קוקוס

1 כוס קמח תופח

חצי כוס נוזלים (אני השתמשתי ברבע כוס חלב, שמינית כוס ליקר תפוזים ושמינית כוס מיץ תפוזים)

אופציה: תפוזים סיניים ממותקים חתוכים

אופציה: קמצוץ הל טחון

אופן ההכנה:

מערבבים את הכל – לא צריך ללכלך מיקסר, אפשר גם ידנית – שמים בתבנית ומשם לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות או עד שעובר את מבחן הקיסם.

הערות ואלתורים:

  • זאת לא טעות, אין כאן סוכר, כי החלב המשומר (להלן ה"מיוחדת" שבשם העוגה) מתוק מספיק בשביל כל העוגה. החלב המשומר הוא גם זה שנותן לעוגה את הייחוד שלה.
  • אפשר להחליף את התפוז בפרי אחר, למשל לימון (רק הוסיפו קצת סוכר למיץ הלימון, כדי שלא ייצא חמוץ מדי).
  • אפשר להוסיף במקום התפוז שוקולד צ'יפס, עם או בלי תוספת של אבקת קקאו.
  • את הקוקוס אפשר להחליף בשקדים טחונים.
  • אפשר להוסיף חתיכות של כל פרי אחר (מקופסת שימורים, או שתבשלו אותו מעט עם קצת ים וסוכר) – המועמד המועדף עליי הוא האגס, אבל זה יעבוד גם עם אפרסקים, שזיפים וכו'.
  • ואפשר במקום התפוזים להוסיף כפית קינמון ושברי אגוזים. במקרה הזה אפשר בשלב הנוזלים להשתמש בנס קפה, או רק בחלב וברנדי.

.

בתיאבון!

לעוד מתכונים קלים

צילום: מיכאל זילברמן