תשאלו את אמא של… - הבלוג של שיר

גבינות ויין - חטיפי פסטה, סלט רענן, מגש גבינות ויין

אני אוהבת את חג השבועות, חג שהוא עבורי חגיגה גדולה של גבינות ומאכלי חלב. אני תמיד שמחה להכיר טעמים חדשים של גבינות ומאכלי חלב ושמחתי על ההזדמנות, רגע לפני החג, להכיר מקרוב את מחלבת יעקבס מכפר הרא"ה ולטעום ממבחר הגבינות והיוגורטים שלהם, שעשויים מחלב עזים, כבשים ובקר. פעמיים טיילתי בהולנד ובכל פעם נהנתי משוק גבינות […]

שיר

10/05/2014


אני אוהבת את חג השבועות, חג שהוא עבורי חגיגה גדולה של גבינות ומאכלי חלב. אני תמיד שמחה להכיר טעמים חדשים של גבינות ומאכלי חלב ושמחתי על ההזדמנות, רגע לפני החג, להכיר מקרוב את מחלבת יעקבס מכפר הרא"ה ולטעום ממבחר הגבינות והיוגורטים שלהם, שעשויים מחלב עזים, כבשים ובקר.

פעמיים טיילתי בהולנד ובכל פעם נהנתי משוק גבינות אחר. ראיתי את כל הטקס סביב השקילה, החיתוך, כיכרות הגבינה הגדולות וכמובן לא פסחתי על הטעימות. במשק יעקבס הרגשתי לרגע ש"הולנד - זה כאן".

collagecheese

שלל הצבעים של הגבינות מגיע מהמוצרים שבהם משרים את הגבינה בתהליך הייצור, למשל : הצבע האדום-סגול עז מגיע מיינות של יקב רמת הגולן-  גמלא מרלו בגבינה החדשה סבואה מרלו ויין סנג'ובזה מסדרת גמלא  בגבינה החדשה מורבייה סנג'ובזה.

אחרי שהתענגתי על הריחות והצבעים של הגבינות, הגיע שלב הטעימות. אין כמו שילוב של יין עם גבינה, כדי להגדיל את ההנאה מהטעם. אם אפשר לשלב את היין בגבינה - עוד יותר טוב.

אז מה טעמתי ?

1.מוצרלה, גבינה מחלב בקר - משתלבת נהדר עם יין הר חרמון לבן

2. אלבינו, גבינה חצי קשה מחלב עזים – משתלבת נהדר עם יין ירדן שרדונה

3. קפרינו, גבינת קשה מחלב עזים – משתלבת נהדר עם יין גמלא השמורה נביולו

4. תום, גבינת קשה מחלב כבשים – משתלבת נהדר עם יין ירדן 2T

5. סבואה מרלו, גבינה קשה מחלב עזים– משתלבת נהדר עם יין גמלא מרלו

סבואה מרלו - גבינת עזים חצי קשה ביין גמלא מרלו. קרדיט צילום- דניאל לילה

6. מורבייה סנג'ובזה, גבינת חצי קשה מחלב  כבשים - משתלבת נהדר עם יין גמלא סנג'ובזה

7. גבינה כחולה חצי קשה מחלב כבשים – משתלבת נהדר עם יין ירדן הייטסוויין 

 promo_short

אחרי שטעמתי כל-כך הרבה גבינות, קיבלתי חשק להוסיף אותן לכמה מאכלים. אפשר לשלב גם בשולחן החג לצד מבחר גבינות, לחמים, מאפים ויין.

חטיפי פסטה וגבינות

מצרכים ל-25-30 חטיפים :

250 ג' מקרוני / ספגטי

50 ג' גבינת ריקוטה + 100 ג' גבינת תבור / טובורג או 150 ג' גבינת ריקוטה מפוררת

100 ג' גבינת בולגרית מפוררת

50 ג' גבינת סבואה מרלו של משק יעקבס מגוררת או גבינת קשקבל או גבינת עמק

פלפל שחור

DSC_5173

אופן ההכנה :

1. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מבשלים את הפסטה עד שתתרכך (לא מידי). מסננים ומעבירים לקערה.

3. מערבבים בקערה את כל הגבינות, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים.

4. מוסיפים את הפסטה לגבינות ומערבבים.

5. יוצרים עיגולי גבינה בעזרת מזלג - מלפפים את המקרוני על המזלג עד שנוצר עיגול קטן בגודל כדור פינג-פונג.

6. מניחים את החטיף על נייר האפיה.

7. ממשיכים ליצור חטיפים באותו אופן.

8. אופים בתנור כ-15-20 דקות - עד שהחטיפים מזהיבים.

 DSC_5174

סלט חסה עם פירות העונה וגבינת עיזים

מצרכים :

1/2 ראש חסה ערבית חתוכה

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

2 נקטרינה או אפרסק חתוכים לקוביות (אפשר להחליף פירות לפי עונות השנה : אגסים, תפוחים, אפרסמון, מנגו ועוד)

3 פרוסות גבינת עיזים אופיר או סנט מור

מצרכים לרוטב : שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור, רכז רימונים

אופן ההכנה :

1. שמים בקערה גדולה את החסה, המלפפונים, הפלפל והנקטרינה.

2. לפני ההגשה מוסיפים את מרכיבי הרוטב לפי הטעם ומערבבים.

3. שמים מעל 3 פרוסות גבינת עיזים ומגישים מיד.

 DSC_5185

עוד מתכונים לשבועות

לביבות גבינה

פשטידת פתיתים

מאפה פתיתים וירקות קלויים בשכבות

איפה, מתי , כמה ?

משק יעקבס, חנות המפעל - כפר הרואה, טלפון : 04-6366111

עלות : 'סבואה מרלו' ו'מורבייה סנג'ובזה' - 15 ₪ ל-100 גר'.

יריד שבועות - גבינות, לחמים, יינות, עוגות ומאפים, שמנים, ירקות ועוד תוצרת חקלאית - 29.5.14, 2-3.6.14 בשעות 8-20, 30.5.14, 1.6.14 בשעות 8-15

יקב רמת הגולן