לאכול, ליהנות ולפרגן - הבלוג של חגית תגורי

עוגת שזיפים בחושה כמו פעם.

השזיפים מהגינה, גדולים, מתוקים ומלאי מיץ. אנחנו לא מדשנים רק מים ומים אז השזיפים אורגנים לא? על מנת לראות את המתכון לחצו ,היכנסו ותיהנו.

חגית תגורי

08/07/2015


לחמם תנור ל-180 מעלות

תבנית 26 מרוחה בחמאה ומלבזוק סוכר מעל

חומרים:

5 ביצים

200 גר' חמאה רכה

1 מיכל יוגורט

כוס וחצי -סוכר

2 כוסות וחצי- קמח רגיל

גרדת לימון מלימון + מיץ

1 שקית א.אפייה

15 שזיפים מגולענים (סנטה רוזה) וחצויים.עוגת שיזיפים

הכנה:

בקערת המערבל מקציפים ביצים וסוכר- כ 5 דקות

מוסיפים את היוגורט והחמאה, מערבלים 2 דקות.

מוסיפים את מיץ הלימון וגרדת הלימון

מוסיפים את הקמח ואת א. אפייה לערבול קצר.

מעברים את התערובת  לתבנית ומסדרים מעל את חצאי השזיפים כמו רעפים.

בוזקים מעל סוכר ולתנור ל- 50 דק'.

לפזר אבקת סוכר מעל לפני הגשה.