foodis - הבלוג של עידן דלל

עוגת בראוניז חלווה

איזה כייף מזג האויר שבחוץ. האפור הזה עושה לי חשק להשאר מתחת לפוך עם כוס קפה חם וחתיכה רצינית של העוגה הזו. אבל, מה לעשות המציאות שלחה אותי החוצה ליום אפור ורטוב, אבל אל דאגה, מה שמחמם את הלב בבית יחמם אותו גם בחוץ! אז ארזתי לי כמה חתיכות מפנקות של עוגת בראוניז חלווה ואת […]

עידן דלל

09/11/2015


12072604_1206799006001866_5211388274246548397_n

איזה כייף מזג האויר שבחוץ. האפור הזה עושה לי חשק להשאר מתחת לפוך עם כוס קפה חם וחתיכה רצינית של העוגה הזו.
אבל, מה לעשות המציאות שלחה אותי החוצה ליום אפור ורטוב, אבל אל דאגה, מה שמחמם את הלב בבית יחמם אותו גם בחוץ! אז ארזתי לי כמה חתיכות מפנקות של עוגת בראוניז חלווה ואת הקפה אדאג להכין אח"כ...

נכון, אני יודע, יש בזה המון קלוריות אבל אני מבטיח שזה יהיה שווה את זה
והאמת, מותר לנו מדי פעם קצת להתפרע!

ואגב עוד משהו קטן... את המתכון הזה אפשר להפוך בקלות למה שתרצו, אם תאפו אותו קצת יותר הוא יהפוך לעוגה כושית שווה בטירוף!!! ואם תחליפו את החלווה בפיסטוקים נגיד אז קיבלתם משהו אחר לגמרי!

שחקו עם הדמיון - היום לא סופרים קלוריות! רק היום...

FOODIS גם בפייסבוק. לחצי כאן!
איך מכינים:

רכיבים:

400 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
5 ביצים
260 סוכר (100 חום ו160 לבן)
כפית א אפיה מנופה
160 גרם קמח מנופה
0.5 כפית מלח גס

150(לאפיה)+50 (לקישוט) גרם חלווה בטעם שוקולד (אני השתמשתי בחלווה של אחוה - יותר קל לפורר אותה והטעם לא ככ מתוק)

אופן הכנה: (לתבנית 30*40)

1.

מחממים תנור ל170 מעלות.
ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) אפשר גם במיקרוגל. לאחר שהוא נמס לחלוטין מסירים מהחום ומערבבים פנימה את המלח.
2.

מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח לפחות 10 דקות הקצפה. 
מאחדים את הביצים לשוקולד בתנועת קיפול כדי לא להוציא את האויר מהביצים. מקפלים את הקמח ואבקת האפיה המנופים. חשוב מאוד לא לערבב יותר מדי ברגע שהקמח נכנס. 
ועוד משהו- לוודא שהתנור חם לפני שמתחילים- ברגע שהקמח נכנס זה חייב להכנס לתנור ישר אחרת תקבלו חנק.

3.

מרפדים את התבנית בנייר אפיה ושופכים לתוכה את התערובת.
מפוררים מעל חלווה

12193508_1206799009335199_4760471463620230177_n

4.

אופים כ- 30-40 דקות ובודקים מדי פעם שלא מתייבש. בבדיקה עם קיסם אמורים לצאת פירורים לחים עד רטובים. זהירות לא לייבש יותר מדי.
כאמור ניתן לאפות קצת יותר ולקבל עוגה יציבה יותר ופחות רטובה. לבחירתכם.

5.

נותנים לבראוניז להתקרר בתבנית. לאחר שהתקרר הופכים למגש מסירים את נייר האפיה והופכים אותו שוב למגש אחר. מפזרים מעל עוד קצת חלווה.

6.
חותכים לקוביות. 

7.
בתאבון

FOODIS גם בפייסבוק. לחצי כאן!