"אני רק טועמת…." - הבלוג של veredmioni

קציצות טופו נימוחות ברוטב לימוני משגע עם שומר, תחתיות ארטישוק ואפונה עדינה.

כבר הרבה זמן שאני מפנטזת על קציצות ברוטב לימוני, אז החלטתי לעשות ניסוי...ווואלה הניסוי הצליח. הקציצות מבוססות על מתכון קציצות החריימה המעולות של אבי ביטון עם שינויים קלים בתבלינים, הגודל והצורה שלהם. מצרכים לכמות של 22 קציצות: 300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים טיפונת מים)  3 כפות פירורי לחם 1 […]

veredmioni

20/05/2016


כבר הרבה זמן שאני מפנטזת על קציצות ברוטב לימוני, אז החלטתי לעשות ניסוי...ווואלה הניסוי הצליח.

הקציצות מבוססות על מתכון קציצות החריימה המעולות של אבי ביטון עם שינויים קלים בתבלינים, הגודל והצורה שלהם.

16-05-20-14-07-58-849_deco (640x517)

מצרכים לכמות של 22 קציצות:

300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים טיפונת מים)

 3 כפות פירורי לחם

1  צרור פטרוזיליה קצוצה

 1  בצל סגול גדול, קצוץ

 2 שיני שום כתושות

4  כפות שמן זית

1  כפית שטוחה כמון

 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית שטוחה של ראס אל חנות (תערובת תבלינים מוכנה לקציצות, שקונים בחנויות תבלינים)

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

הערה: בהמשך הכנתי את אותן הקציצות עם אותו הרוטב רק שבמקום טופו ופירורי לחם השתמשתי בטחון של טבע דלי ויצא מעולה.

רוטב:


2 כפות שמן זית

5  שיני שום כתושות

4 שומרים שטופים וחתוכים ל-8

1 חבילת תחתיות ארטישוק (חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ)

חצי שקית של אפונה עדינה

חצי כפית כורכום

1 כף כמון

אבקה בטעם עוף בין כף ל-2

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית אבקת קארי

 פלפל שחור

מיץ לימון מחצי לימון קטן

 1/2 כפית סוכר

מלח

מים רותחים

 

אופן הכנת הקציצות: 

מחממים תנור ל-200 מעלות.

טוחנים את הטופו במעבד מזון

10170793_10153543504331609_2535632520071572466_n

לאחר מכן טוחנים את הבצל והפטרוזיליה (שיהיו קצוצים אבל לא מחית)

16-05-20-13-41-26-584_deco (640x564)

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות פחוסות ועגולות בגודל של כדור פינג פונג.

12088007_10153543504571609_4446095735094555583_n

16-05-20-13-46-29-537_deco (640x513)

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט משטחים את הקציצות, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, להתייצבות והזהבה (מציעה לבדוק את מצב הקציצות אפילו לפני תום ה-15 דקות כדי שלא ישרפו, ברגע שהן מעט משחימות, אפשר להוציא).

הקציצות בצבע זהוב לאחר שיצאו מהתנור

הקציצות בצבע זהוב לאחר שיצאו מהתנור

מאוד חשוב להניח בצד ולתת להן להתקרר, אם תכניסו אותן חמות ישר מהתנור לרוטב הן עלולות להתפרק.

אופן הכנת הרוטב:

שמים בסיר את השמן ומטגנים בו את השום והשומר כ-5 דקות לאחר מכן מוסיפים את הארטישוק וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.

מטגנים את השומר והשום מספר דקות

מטגנים את השומר והשום מספר דקות

מוסיפים לסיר גם את תחתיות הארטישוק וממשיכים לטגן

מוסיפים לסיר גם את תחתיות הארטישוק וממשיכים לטגן

 

מוסיפים מים רותחים עד לכדי כיסוי (בגובה של הירקות)מוסיפים את אבקת מרק העוף וכל שאר התבלינים.

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות או עד שהשומר רך והנוזלים הצטמצמו מעט.

מוסיפים את האפונה לעוד כ-5 דקות (מוסיפים אותה רק בסוף מכיוון שהיא לא צריכה זמן בישול ארוך).

מוסיפים את האפונה

מוסיפים את האפונה

ולבסוף מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים.

ברגע שמוכן מכבים את האש ונותנים כמה דקות להתקרר ורק אז מוסיפים את הקציצות הקרות.

16-05-20-14-05-03-245_deco (640x480)

הערה: מאוד חשוב לתת לקציצות להתקרר לגמרי אחרת הן מתפרקות.

בתאבון !!!!

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו....