פשוט בריא - הבלוג של הילה חן

רעיון מדליק למשלוח מנות לילדים

השבוע הכנתי לגן של בני כמות של עוגיות וחשבתי כיצד ניתן לעצב אותם בצורה יפה כך שיהיו מתאימים למסיבת יום המשפחה ואז עלה בדעתי רעיון כי ניתן לבצע את אותו הדבר גם כמשלוח מנות אישי לכל ילד. הבסיס הוא קאפקייקס של שוקולד ועליו עוגיית לב המחוברת עם מקל סוכרייה שנקנה בחנויות החד- פעמי למיניהן עם […]

הילה חן

27/02/2015


השבוע הכנתי לגן של בני כמות של עוגיות וחשבתי כיצד ניתן לעצב אותם בצורה יפה כך שיהיו מתאימים למסיבת יום המשפחה ואז עלה בדעתי רעיון כי ניתן לבצע את אותו הדבר גם כמשלוח מנות אישי לכל ילד.

הבסיס הוא קאפקייקס של שוקולד ועליו עוגיית לב המחוברת עם מקל סוכרייה שנקנה בחנויות החד- פעמי למיניהן עם כיתוב של רויאל אייסינג שניתן ליצור או לקנות (אם כי לא ברור מה הוכנס לקנוי).

מתכון לקאפקייקס שוקולד רך וטעים:

300 מ"ל חלב קוקוס

3 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס רסק תפוחים לא ממותק

1/2 כוס סוכר חום

כפית תמצית וניל

****לערבב הכל יחד עד לאיחוד

בקערה נפרדת לשים 200 גרם קמח מלא

80 גרם קקאו מנופה (על מנת שלא יהיו גושים)

10 גרם א. אפייה (שקית)

***לערבב היטב ולהכניס לחומרים הרטובים ולערבב עד לאיחוד.

 

לשפוך מעט בלילה בתבניות אישיות של קאפקייקס שרוססו בתרסיס שמן ולמלא עד 3/4 מגובהם. להכניס לכל קאפקייקס 3 שוקולד צ'יפס קטנים (60% מוצקי קקאו) ולאפות בחום של 170 מעלות לכ- 20 דקות או עד שקיסם הננעץ בהם יוצא יבש. להוציא ולקרר.

 

עוגיות לב:

4 כוסות קמח מלא

50 גרם שמן קוקוס

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס סוכר חום

2 ביצים טרופות

1/3 1 כוס מים או מיץ תפוחים או תפוזים או מים.

1 כפית א. אפייה.

*לערבב הכל פרט לנוזלים ורק לאחר מכן להוסיפם לקבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך 30 דק'.

לאחר מכן לפזר קמח מלא על משטח העבודה לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן בצורת לב, להניח בכל לב מקל סוכרייה (מחנויות החד פעמי).

לאפות בחום של 180 מעלות כ 15 דקות עד להזהבה. להניח לקירור.

 

****כאן הכנתי עוגיות לב קטנות יותר, ציפיתי אותם בשוקולד שהומס בבן מארי (סיר מים רותחים ומעליו קערה) וכך "הדבקתי" אותם ללב הגדול.

 

רויאל אייסינג:

הרויאל אייסינג הוא זיגוג לעוגיות שניתן להכינו ולעטר את העוגיות במלואן לפי צורתן או לכתוב על העוגייה (אך במקרה כזה צריך להשתמש ביותר א. סוכר כדי ליצור קרם סמיך יותר שלא ינזל על העוגייה)

חלבון ביצה אחד

2 כפיות מיץ לימון

250 גרם אבקת סוכר.

לערבב הכל יחד היטב עד לקבלת מעין רוטב סמיך ולבן, לטבול צד אחד של העוגיות בקרם הלבן ולהניח לייבוש.

לקחת את יתרת הקרם ולהוסיף עוד 100 גרם א. סוכר וצבע מאכל טבעי לפי רצונכם וכך הקרם שיווצר ישמש לכיתוב על העוגייה.

לשפוך את הקרם בשק זילוף חד פעמי וליצור צורות או כיתוב כאוות נפשכם ולהניח לייבוש.

****כאן לקחתי את מקל הסוכרייה ועטפתי אותו בקשיות צבעוניות שמוכרים בחנויות החד-פעמי, הכנסתי לקאפקייקס שאותו עיטרתי גם בנקודות דמוי סוכריות מהרויאל אייסינג, הנחתי לייבוש, ועטפתי בצלופן עם סרט צבעוני.

באותה צורה ניתן להכין כיתוב לפורים, לקשט את הקאפקייקס בשוקולד או לעטר גם אותו ברויאל אייסינג ולתת לילדים.

***את יתרת הרויאל אייסינג ניתן לשמור במקרר סגור היטב כשבוע או במקפיא כחודש.

 

חג פורים שמח -תיהנו