בישול טבעוני שמח - הבלוג של עדי כהן סימן טוב

ריזוטו פטריות וערמונים

שבוע האהבה עדיין באויר והרבה לבבות וגילויי אהבה מסביב, זה זמן מצויין להכין ריזוטו לבן/בת הזוג או אפילו סתם לעצמכם... אז הנה מתכון לריזוטו נהדר מתוך סדנת הבישול האיטלקית שלי: מדליקים מזגן, מעמעמים אורות ומתענגים על ריזוטו נהדר עם ניחוח של חו"ל - תיהנו.

עדי כהן סימן טוב

09/08/2017


שבוע האהבה עדיין באויר והרבה לבבות וגילויי אהבה מסביב, זה זמן מצויין להכין ריזוטו לבן/בת הזוג או אפילו סתם לעצמכם...

אז הנה מתכון לריזוטו נהדר מתוך סדנת הבישול האיטלקית שלי, טבעוני, ללא גלוטן וטעים במיוחד:

מדליקים מזגן, מעמעמים אורות ומתענגים על ריזוטו נהדר עם ניחוח של חו"ל - תיהנו.

ריזוטו פטריות וערמונים

1 כוס אורז עגול (מומלץ מאד ארבוריו)

5 כוסות ציר ירקות (אפשר להמיר חלק מהנוזלים בשמנת צמחית או יין)

3 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

סלסלת פיטריות קצוצות (רצוי לגוון ולשלב כמה סוגי פטריות)

חבילת ערמונים בואקום - קצוצים

1.5 כפות שמן זית

מלח ופלפל עפ"י הטעם

אגוז מוסקט

לקישוט: פטרוזיליה/ שבבי שקדים/שבבי שמרי בירה

 20170708_163135

מטגנים קלות את הפטריות, השום והבצל, מוסיפים את האורז והערמונים הקצוצים ומערבבים עד שמצופים בשמן, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים, כל פעם מצקת ומערבבים.

אני אוהבת לשלב ציר ירקות, שמנת צמחית לבישול ויין לבן, האורז מתבשל בעדינות ואיטיות כשכל פעם מוסיפים מעט נוזלים.

מתבלים וטועמים. כאשר האורז מבושל מכבים את האש ומכסים לכ-5 דקות לפני ההגשה.

מגישים בתוספת של פטרוזיליה/ שבבי שקדים/שמרי בירה.

20170708_171736

אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק 

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות).

 

מי שמעוניין שאעדכן אותו על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצה לארח סדנא בביתו (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמן למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח לעדכן אתכם על התאריכים הרלוונטים.

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה :)