פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

עוגת תפוחים בבצק פריך

אחת מעוגות הילדות האהובות עליי היא עוגת תפוחים עם המון,אבל המון תפוחים ובצק דק ונימוח.

  אביגייל פולק כהן

27/01/2013


המאכלים שאני הכי אוהבת להכין הם מאכלי ילדות. מאכל כזה או עוגה כזו שכל ביס שלה מייד מעלה תמונות מהעבר,ריחות וזכרונות.

עוגה כזו היא עוגת התפוחים של אימי עליה השלום. זו עוגה בבצק פריך ונימוח והיא מלאה,אבל ממש מלאה בתפוחים.

העוגה הזו היא גדולה ואני מכינה אותה בתבנית הגדולה של התנור. אפשר להכינה בתבנית עגולה בקוטר 26 אבל אז הבצק יהיה מעט עבה יותר.

מצרכים לבצק:

3.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

2 חלמונים

3 כפות סוכר

1 שמנת חמוצה

150 גר' חמאה או מחמאה מומסת ומצוננת.

לשפוך לקערה 3 כוסות קמח (החצי כוס הנותרת היא ללישה) אבקת אפיה,סוכר,ביצים ולערבב.

להוסיף את השמנת והחמאה ולהתחיל לערבב עד קבלת בצק דביק.

לקמח משטח עבודה ובעזרת חצי כוס הקמח הנוספת ללוש את הבצק תוך הוספת מעט קמח כל פעם עד שהבצק מתגבש,יציב ומעט דביק. (לא להתפתות להוסיף עוד קמח)

לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

למלית התפוחים:

10-14 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד סמית'

כוס צימוקים לבנים (לא חובה)

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

לקלף ולגרר את התפוחים בפומפייה על הצד הדק.

לסחוט את התפוחים המגוררים ולהעביר לקערה יבשה.

להוסיף סוכר,צימוקים וקינמון ולערבב.

לחמם תנור ל 180 מעלות.

להוציא את הבצק מהמקרר ולחלקו לשני חלקים.

לפרוס נייר אפיה על משטח עבודה ולפזר עליו מעט קמח.

לרדד את הבצק לריבוע פחות או יותר בגודל התבנית.

להעביר את הבצק עם נייר האפיה לתבנית.

לפזר את התפוחים על הבצק ולהשאיר שוליים יבשות.

את החצי השני של הבצק לרדד באותה צורה על נייר אפיה מקומח ולהעביר בעדינות ללא הנייר מעל התפוחים. כך למעשה יצרנו 'כיסוי בצק'.

בעדינות,לסגור את הבצק מכל הכיוונים. פשוט להדביק שוליים של בצק עליון לשוליים של הבצק התחתון.

(הבצק נוח לעבודה וניתן למתוח מעט או להסיר עודפים וליצור טלאי לסגירת הבצק)

מהחלבונים שנשארו למרוח מעט על הבצק ולדקור את הבצק במזלג בכמה מקומות.

לאפות כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.

לכבות תנור ולהניח לעוגה להצטנן בתוכו.

כשהעוגה קרה,לחתוך אותה לריבועים ולאחסן במקרר. לפני ההגשה ניתן לבזוק אבקת סוכר.

ושיהיה לכולנו שבוע מתוק!