spatula38 - הבלוג של Roni Tagansky

קציצות דגים ברוטב חריימה

מצרכים קילו דג לוקוס טרי טחון ( או כל דג אחר שאוהבים ) תפוח אדמה גדול מגורד וסחוט היטב 5 כפות פירורי לחם 2 ביצים 6 שיני שום קצוצות חופן עלי כוסברה קצוצה דק כפית פפריקה מרוקאית מתוקה כפית כמון מלח, פלפל שחור גרוס טרי לרוטב רבע כוס שמן 6 שיני שום קצוצות דק 100 […]

Roni Tagansky

01/01/2014


מצרכים

קילו דג לוקוס טרי טחון ( או כל דג אחר שאוהבים )
תפוח אדמה גדול מגורד וסחוט היטב
5 כפות פירורי לחם
2 ביצים
6 שיני שום קצוצות
חופן עלי כוסברה קצוצה דק
כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב

רבע כוס שמן
6 שיני שום קצוצות דק
100 גרם רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד גדול
כף וחצי פפריקה מרוקאית
כפית פפריקה חריפה
כפית כמון
כפית קימל טחון
מלח, ופלפל שחור גרוס
חופן כוסברה קצוצה דק

הכנת הקציצות

בקערה גדולה מערבבים היטב את מצרכי הדגים.  עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה. צרים קציצות עגולות או מוארכות, מטגנים להזהבה ומניחים על נייר סופג.

בסוטאג' רחב שוליים שמים רבע כוס שמן, מטגנים את השום רק עד שמתחיל להפיץ ניחוח שומי. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ומיץ הלימון ומערבבים היטב ומבשלים 2 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עשר דקות. מוסיפים בעדינות לסיר את קציצות הדגים , מכסים שוב את הסיר ומבשלים רבע שעה.  מוסיפים חופן כוסברה ומבשלים 5 דקות נוספות.

חלה... וטורפים