veredchef2018 - הבלוג של veredchef2018

יום העצמאות שלי

איך אחרי כ"כ הרבה שנים כשכירה, הגשמתי חלום ויצאתי לעצמאות? הגשמתי חלום ובגדול. חלום של כל שף, שיהיה לו מטבח קרוב לחומרי גלם טריים, והבישולים ישתנו בכל יום לפי חומרי הגלם העונתיים

veredchef2018

15/04/2018


קצת עליי : הי שמי ורד פרן ואני שפית, חיפאית מלידה, אמא וגרה בחיפה

אני אוהבת לרוץ וגם לחתור, וחותרת בשני סוגי כלי שייט : בסירת דרגון וחתירה אקדמית

אוהבת לטייל, מטיילת את שביל  ישראל עם קבוצת בנות כבר 3 שנים ועוד היד נטויה

את האהבה למטבח קיבלתי מכול הכיוונים : מבישולים עם הסבתות ועד לטיולים בשווקים בארץ ובעולם. עוד שהייתי ילדה אהבתי לאכול במסעדות, כילדה בת שנה שנתיים הייתי עושה פיפי בתחתונים מרוב התרגשות כשנכנסתי למסעדה, ומשם הכול היסטוריה...

בחיי היו לי כמה אהבות גדולות : לימודים, טיולים ואוכל

מאז שאני מכירה את עצמי, ועד היום, תמיד למדתי : ביה"ס, אוניברסיטה, לימודי תעודה : שיווק ופרסום, קורס בישול ותואר שף וקורסים, השתלמויות וסטאג'ים בארץ ובחו"ל

כל חיי למדתי, כי חשבתי שאני לא יודעת מספיק, לא טובה מספיק, וככול שאלמד יותר, אני אשתפר, והבישול שלי יהיה יותר טוב, יותר איכותי

היום אני יודעת, שאין דבר כזה, שף יותר טוב, או מטבח יותר שווה, או בישול יותר נכון

כול שף מבשל בדרך שלו בטעמים שייחודיים לו, ולכן כולם טובים, כולם נכונים ולכולם יש לקוחות

מה גרם לי לרצות בדרך עצמאית : לאחר שנים כשכירה, עבדתי במסעדות, קייטרינג, ובתי מלון כשפית ובשנים האחרונות בעיקר לימדתי במכון אברהמסון וגם בדן גורמה,

פתאום גיליתי שאני מבשלת אחרת מהשפים והמסעדות שהכרתי.

אנשים שאכלו אצלי, הגיבו שהיה ממש טעים, אבל אין להם מושג מה אכלו ...

אני משתמשת בחומרי גלם לא רגילים : לדוגמא קמח דוחן או קמח אורז מלא, סוכר קוקוס, או סירופ מייפל להמתקה, ומכינה מהם דברים רגילים פנקייק, ועוגות, לחמים ומאפים

ומצד שני אני לוקחת חומרי גלם רגילים לגמרי והופכת אותם לאוכל בלתי רגיל : פיצה מבצק כרובית וקינואה, קציצות סלק אדום ועדשים

הבנתי שיש פה אמירה אחרת, ייחודית : שימוש בחומרי גלם טריים וללא מוצרים מעובדים, גורמת לאוכל להיות הרבה יותר בריא, אבל עדיין לשמור על רמה של גורמה : באיכות ובעיצוב

הסטודיו שלי, בין הבסטה של החצילים והתפוחי עץ

מה העסק שלי : כול השנים רציתי לפתוח מסעדה, כי זה מה שמכירים ומה ששפים עושים – פותחים מסעדת שף . אך היו לי המון אילוצים שהייתי חייבת להתחשב בהם : קודם כול אני אמא והיה לי חשוב להיות גם בבית עם הילדים, כמו כן אני אישה בענף גברי, וגם לא היה לי המון כסף להשקיע

פתחתי קונספט שהתאים לי : ששילב את הידע המקצועי שלי יחד עם האילוצים המשפחתיים.

בסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות בחיפה, אני מלמדת סדנאות וקורסי בישול, עורכת סיורים קולינריים ומבשלת ארוחות שף לאירועי בוטיק לקבוצות קטנות.

הסטודיו פתוח לפי הזמנה מראש, לאירועים, ימי גיבוש, ימי כיף, סדנאות בישול, סדנאות אירוח ואירועי קונספט, ערבי מנהלים וימי הולדת ונישואין

הסיבות בגללן החלטתי לפתוח דווקא בשוק : עוד מילדותי אהבתי את השוק, ופעם בשבוע נהגתי לקנות פירות וירקות, וכבר שנתיים אני עורכת סיורים קולינריים בשוק, וגם בגלל הקירבה לחומרי גלם

הסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות

 

הלקחים שלמדתי מאז הקמת העסק : לבדוק הכול לפרטים הקטנים ולסמוך בעיקר על עצמי, יש הרבה נוכלים ואסור להיות תמים. לתומי חשבתי שהתשתיות במדינה מסודרים : מים חשמל...

מסתבר שלא. המים והחשמל לא היו מחוברים לשעונים ועד היום הדבר נמצא בדיון עם המשכיר לגבי התשתיות. דבר שגוזל ממני הרבה זמן, כסף ואנרגיה.

 טיפים ומחשבות : כאשר מקימים עסק, יש לחשוב מחוץ לקופסה, עם הרבה יצירתיות וחדשנות

איך  העסק שינה את חיי ? מאז פתיחת העסק אני ישנה הרבה פחות, גם כדי להספיק הרבה יותר דברים וגם בגלל המחשבות והדאגה לעסק. כששמתי לב שאני לא מספיקה לעשות כושר, החלטתי לקום יותר מוקדם בשעה 5:00, כדי להספיק יותר

מה למדתי ?

 תכנון זמן – זמן הוא משאב מוגבל, בד"כ יש לנו המון דברים שרוצים להספיק, גם בעבודה,  בבית, לעשות ספורט, זמן עם החברות וגם עם המשפוחה והבעל. אם לא מנהלים את הזמן, לא מספיקים...

אני מכינה לוח שבועי ובו אני מחלקת את הזמן בין המשימות השונות, כול יום יש לי רשימת מטלות לתכנון יום המחר

 השמיים הם הגבול – אם אני יכולה לחלום אותו, אני יכולה גם לבצע אותו. אנחנו באמת יכולים לעשות הכול, זה רק עניין של רצון, קבלת החלטה ותכנון.

 לאהוב את מה שאנחנו עושים – אם אוהבים ורוצים מספיק חזק, אנחנו נמצא לו את המשאבים : זמן וכסף וכוחות. כשנהנים ממה שעושים, אנחנו נתמיד בו, נקום בבוקר בשמחה, ההנאה תורגש כלפי חוץ, ואנשים ירצו גם מהדבר הכיפי הזה שלכם. הנאה מדבקת

 כול דבר בעתו – לא להתייאש, לכול דבר יש את הזמן שלו וזה מגיע בעיתויי הנכון, כשיש את היכולת להכיל את הדבר

 איך החיים שלנו יראו זו החלטה שלנו – יש לנו את כול הסיבות ותירוצים למה לא לעשות, למה לא להגשים, והפחדים שמנהלים אותנו, והקולות שמורידים את המוטיבציה. בסופו של דבר : הבחירה היא בידינו. לקום כול בוקר ולהחליט שהיום הזה יראה מקסים, זה ממש קשה, אבל זה לגמרי שלנו

 תמיד יש בלת"מים – אנחנו לא באמת בשליטה על החיים שלנו, תמיד קורים דברים שלא תכננו, העניין הוא איך אנחנו מגיבים אליהם. ככול שאנחנו יותר גמישים אנחנו מסתגלים יותר מהר למצבים חדשים.

 בהצלחה ויום עצמאות שמח !