Beauty&Beast - הבלוג של נעמה שגיב

פשטידת ירקות על קראסט קמח שקדים ללא גלוטן

התאהבתי בקמח שקדים! תחילה חשבתי שהוא יהיה לא ידידותי, מורכב ולא יוכל לשמש כתחליף לקמח באף מנה.. אך הופתעתי לגלות אהבה חדשה! אני משתמשת בו לקאפקייקס, עוגיות, פשטידות.... כייף! החלטתי לנסות להכין פשטידה עמוסה בירקות על תחתית קמח שקדים . כמובן שיצאתי מרוצה (: מנה בריאה בטירוף, מפוצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, משביעה, טעימה להפליא וקלה […]

נעמה שגיב

23/06/2015


התאהבתי בקמח שקדים!
תחילה חשבתי שהוא יהיה לא ידידותי, מורכב ולא יוכל לשמש כתחליף לקמח באף מנה..
אך הופתעתי לגלות אהבה חדשה!
אני משתמשת בו לקאפקייקס, עוגיות, פשטידות.... כייף!
החלטתי לנסות להכין פשטידה עמוסה בירקות על תחתית קמח שקדים .
כמובן שיצאתי מרוצה (:
מנה בריאה בטירוף, מפוצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, משביעה, טעימה להפליא וקלה להכנה .
                                     
אז מה צריך? :
למלית:
- כף שמן זית.
- 1 גמבה.
- חצי כוס עלי תרד.
- 1 כוס עלי קייל.
- 1 גמבה.
- 3 פטריות גדולות.
- 3 גזרים.
- 3 שיני שום בינוניות עד גדולות.
- 7 זיתים שחורים/ ירוקים.....
- 1 ברוקולי טרי.
- 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 2 כפות פטרוזליה קצוצה.
-  1 ביצה.
- חצי קוביית גבינה בולגרית ו/או פטה חתוכה לקוביות קטנות יותר. (אך גסות)
לבסיס:
- קצת פחות מכוס שמן קוקוס.
-  2 כוסות קמח שקדים.
- מלח.

1. ראשית, נחמם תנור ל180 מעלות ונתחיל להכין את הבסיס .
בקערה שמים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב.
לוקחים כף מהתערובת בסיס ושומרים בצד.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו מעצבים את התחתית.
יש להדק היטב, לא להיבהל אם נופלים כמה גרגרים.
מכניסים לתנור שחומר מראש ל180 מעלות, למשך 10 דק. מוציאים ומצננים. (לא סוגרים את התנור).
*לא יותר מ 10 דק ! אני ממליצה לכוון שעון ל9 דק .

 

3. אז בזמן שהבסיס משתזף, נתחיל לחתוך את כל הירקות ונעביר לקערה.
נוסיף מלח , אפשר גם פלפל לפי הטעם, נוסיף שמן זית, ביצה, גבינה ונערבב.
4.  לאחר שהוצאנו את הבסיס, נעביר את תכולת הקערה הישר אל הבסיס (:
נפזר מלמעלה את כף קמח השקדים ששמנו בצד בשלב הראשון.
נכניס לתנור ל180 מעלות למשך 25 דק.

 

 

5. לאחר 25 דק, נוציא מהתנור ונגיש ונתענג (: