שנה חדשה עם כלים חדשים – ומתכון לשעועית ירוקה בקארי אדום

שעועית ירוקה, לוביה או רוביא, איך שלא תקראו לזה, אי אפשר לחגוג את ערב ראש השנה בלי זה.
מתכון בסגנון אסייתי, בריא ומלא בטעמים לשעועית ירוקה בקארי אדום.

שעועית ירוקה בקארי אדום

* הבלוגרית השתתפה בפעילות סלונה והמשביר לצרכן

מחקרים צרכניים גילו שהישראלים ובעיקר הישראליות אוהבות לחדש את כלי המטבח לקראת ראש השנה ופסח.
מסתבר שאני ישראלית, כי זה בדיוק מה שגם אני אוהבת. טוב, אני אוהבת כלים חדשים גם בסוכות, חנוכה, פורים ושבועות.
כלי אוכל והגשה זה כבר עניין טרנדי – אופנתי: פעם חלק, פעם כפרי, פעם רטרו, פרחוני, צבעים עזים… יש לי מכל הסוגים והמינים, כי אני אוהבת לגוון.

כלים  הגשה במשביר לצרכן

אולם כלי בישול, מבחינתי, זו השקעה לשנים רבות. אני עדיין מבשלת בכמה סירים טובים שיש לי עוד מהחתונה (כמעט 30 שנה), שאליהם אני מצרפת ומחדשת בהתאם לצורך: סיר לפסטה, סיר אידוי ועוד.
אחד הדברים שהכי מאפיינים אותי בתחום הזה הוא שאני מאד אוהבת כלים בסיסיים ושימושיים. כאלה שיחזיקו מעמד בעבודה הקשה שאני מעבידה איתם. שייבלו שעות רבות על הכיריים בלי להתבלות. Heavy Duty.

לקראת החג קיבלתי אפשרות לקבל מהמשביר לצרכן כלי לבחירתי, ומיד קפצתי לסניף פ"ת לבחור לי משהו לחג. מבחינת כלי הבישול, הופתעתי מההיצע הגדול של הסירים והמחבתות של מיטב המותגים ועוד בהנחות גדולות.

היות וההקפצה היא חלק מה- DNA שלי, הכי טבעי היה לבחור בווק גדול של TEFAL בו אכין מנת תוספת לארוחת החג המיוחדת שלי.

כלי בישול המשביר לצרכן

שעועית ירוקה בקארי אדום

המרכיבים:
500 גרם שעועית ירוקה טרייה חתוכה לפיסות של 5 ס"מ, שטופה ויבשה*
1 כף שמן קנולה
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום כתושות
3 ס"מ ג'ינגר מגורר

לרוטב:
1 פחית מי קוקוס (אפשר גם קרם קוקוס שמכיל כ-20% שומן, אך אני משתדלת להכין עם מי קוקוס המכילים 6% שומן בלבד)
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף חמאת בוטנים
1/2 כוס מים חמים
1 כף קארי אדום (או יותר, לפי הטעם)
1 כף סוכר דקלים מרוסק (או רגיל)

להגשה:
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
2 בצלים ירוקים קצוצים לפיסות של 2 ס"מ
חופן עלי כוסברה
1 ליים פרוס לרבעים (או לימון)

אופן ההכנה:
מכניסים את 2 סוגי השמן יחד עם השעועית לווק וצורבים על להבה גדולה תוך כדי הקפצה (או ערבוב) במשך 5 דקות, עד שהשעועית נצרבת מעט.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר וממשיכים להקפיץ דקה שתיים נוספות.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים לתוך הווק. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית למשך 20-30 דקות, עד שהשעועית מתרככת.
להגשה, מפזרים את הפלפל, הבצל הירוק והכוסברה על פני השעועית ומגישים עם רבעי הליים.

*הערה: ניתן להשתמש בשעועית ירוקה קפואה, אותה יש להפשיר מראש ולייבש לפני התחלת ההקפצה. אם משתמשים בשעועית קפואה זמן הבישול מתקצר ל- 10-15 דקות.

בתיאבון!
חג שמח!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.