kaufman-cooking - הבלוג של עדי קאופמן

שמרים? כבר לא מפחיד אותי!

אחרי שתקראו את הכתבה הזו תרוצו להכין עוגת שמרים, כן - בעיקר אתם הפחדנים! יש גם מתכון מנצח של עדי קאופמן

עדי קאופמן

30/01/2017


אם הייתם רוצים לגרום לאמא שלי להתקף חרדה הייתם מבקשים ממנה לאפות עוגת שמרים.

אין לי מושג מה קרה בדור שלה (כי סבתא אפתה שמרים בלי כל בעיה ובלי כל חשש) אבל היא פשוט התרחקה מהם, היא הייתה מוכנה להכין ארוחה שלמה כיד המלך אבל לא להתקרב אליהם - השמרים.

כשהתחלתי את דרכי במטבח גם אני פחדתי מהם (בכל זאת, אם אמא שלי הבשלנית האדירה הזו מפחדת, אז מי אני??) ולבסוף אחרי שהבנתי שכל דבר הוא יחסי בחיים (ואגב אמא, כוסברה זה יופי של ירק שגם ממנו את פוחדת...) החלטתי שאני מכינה עוגת שמרים ויהי מה.

ישנם שני סוגים של שמרים - השמרים הטריים, אלה שאנחנו מוצאים במקררים בסופר והשמרים היבשים, אותם מוצאים על המדף.

השמרים הטריים הם כמו ילד היפראקטיבי שאין לנו כלים לעמוד מולו, הם אלה שגורמים לרובנו פשוט לוותר, הם מתנפחים מאוד בקלות והם נופלים בדיוק באותה מהירות, מי שלא יודע לעבוד עם בצקים באופן מקצועי פשוט זורק לפח ולא חוזר לשם לעולם.

אז מה הפיתרון? שמרים יבשים, כן גבירותיי ורבותיי - הם כאן שנים, ממש לא ממותגים ועושים עבודה מצויינת.

השמרים היבשים - יתרונות ששוה להכיר

  • שמרים יבשים אפשר לאכסן בבית לתקופות ארוכות, התוקף שלהם ארוך במיוחד (לעומת הטריים שתוך שבועיים "מתים") - ולכן אפיית שמרים הופכת למאורע ספונטאני. שימו לב - תאכסנו אותם כשהם סגורים במקרר במגירה של הירקות, שעה לפני השימוש הוציאו אותם והם יתחילו לעבוד נפלא!
  • השמרים היבשים זולים מהותית מהטריים כ- 6 שקלים למארז של 120 גרם או קופסא של כמה שקיקים בכ-10 שקלים. לא פעם קניתי את השמרים הטריים ולא הספקתי לאפות ונאלצתי פשוט לזרוק וחבל, שמרים טריים הם עסק יקר (יחסית לחומרי האפייה).
  • השמרים היבשים הם לא הילד המשתולל של השכן, הם עובדים באופן מתון יותר והרבה יותר בטוח, אם תפעלו עפ"י מתכונים הם יצליחו בלי כל בעיה, קל להתפיח אותם וקל לעבוד איתם.

יתרונות השמרים היבשים עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

אני כבר לא מפחדת משמרים, אני אופה רק עם שמרים יבשים, המאפים שלי לא פחות טובים, הם זמינים הרבה יותר לעבודה ולשימוש ואני לא צריכה לחשוש שפג תוקפם בקרוב.

במצב כזה אתם יכולים גם לוותר על שימוש בקמחי השמרים למיניהם שעולים המון כסף (משהו כמו 11 שקלים למארז) והכי נורא הוא שלאחר הפתיחה שלהם אי אפשר עוד להשתמש בהם.

אני משתמשת בקמח לבן רגיל (3.90 שקלים)באפייה עם שמרים יבשים, אין סיבה לקנות ביוקר את מה שאפשר להשיג כל כך בזול.

רוצים מתכון של שמרים? שמרים שושנים עם פטיסייר קקאו מתכון שלי מחכה לכם כאן.

עדי קאופמן שמרים שושנים צילום: גל פלוטניקוב

ועד לפעם הבאה,

תפסיקו לפחד, שמרים הם ידידים!

שלכם, עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כנסו לדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח ותוכלו לעקוב על בסיס יומי אחרי רעיונות, טיפים ומתכונים!