spatula38 - הבלוג של Roni Tagansky

מוס סחלב ורדים ופיסטוק

מצרכים לכ-6 מנות אישיות חצי ליטר חלב 225 גרם אבקת סחלב ליטר שמנת מתוקה 38% לסירופ 100 גרם סוכר 250 מ"ל מים מינרליים מיץ מחצי לימון כפית תמצית מי ורדים טיפה צבע מאכל אדום, טבעי ( לא חובה) 150 גרם פיסטוק, שלם קלוף וקלוי בסיר גדול בעל תחתית עבה, לשים את אבקת הסחלב, שמנת מתוקה […]

Roni Tagansky

29/12/2013


מצרכים לכ-6 מנות אישיות

חצי ליטר חלב
225 גרם אבקת סחלב
ליטר שמנת מתוקה 38%

לסירופ

100 גרם סוכר
250 מ"ל מים מינרליים
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית מי ורדים
טיפה צבע מאכל אדום, טבעי ( לא חובה)
150 גרם פיסטוק, שלם קלוף וקלוי

בסיר גדול בעל תחתית עבה, לשים את אבקת הסחלב, שמנת מתוקה והחלב. לבחוש היטב ולהביא לרתיחה.

להנמיך את הלהבה ולבשל תוך טריפה כשלוש דקות עד להסמכה או למבחן הכף. מסירים מהאש מצננים כמה דקות, ומוזגים אל תוך כוסות ההגשה. מעבירים למקרר לכמה שעות, ועוברים להכנת הרוטב.

בסיר קטן שמים מים וסוכר ומערבבים היטב לרתיחה והמסת הסוכר. מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל כחמש דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית ורדים, צבע מאכל ( במידה ומשתמשים) ופיסטוקים. מערבבים היטב ומצננים לגמרי. מוזגים בעדינות סירופ אל תוך כוסות המוס ומחזירים למקרר עד להגשה.