אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

אצבעות פקאן-נוטלה

כשפקאן טחון מתערבב עם חמאה והרבה ווניל וכשכל אלה ממולאים בנוטלה, מתחולל לו מחול שדים מטורף. מי בא לרקוד? מזהירה מראש, אלה עוגיות מסוכנות. להכין ומיד להחביא!

אלונה זוהר

07/01/2018


26219455_10212920112772388_2498059137872773837_n

לבצק:
400 גרם חמאה
1 חלמון
1 ביצה שלמה
200 גרם סוכר
150 גרם פקאן טחון
450 גרם קמח
כף ווניל איכותי
למלית:
נוטלה
לפיזור מעל:
אבקת סוכר
להכנה:
לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, החלמון והביצה ולהפעיל את המיקסר עד שלר יהיו גושי חמאה.
להוסיף את הקמח, הפאקן והווניל ולהביא לאיחוד, עד קבלת בצק.
לשמיח במקרר לשעתיים.
לחלק את הבצק לשלוש.
לקמח משטח עבודה ולרדד למלבן. למרוח נוטלה ולגלגל לרולדה.
להמשיך כך עם שאר בבצק.
להניח את הרולדות במקרר 3 שעות.
להניח על תבנית עם נייר אפייה ולחתוך לפרוסות בעובי אצבע.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
להמתין לקרור מלא.

26167875_10212919973448905_8553636668973443505_n
לחתוך לפרוסות בעזרת סכין שיניים חדה, לפזר אבקת סוכר ו.... לטרוף!