נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא - הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

רגע לפני חג שבועות כמה מילים על הדגן הקדום- כוסמין!

הרשת כבר מלאה במתכונים חלבים לחג שבועות וקצת שכחנו ששבועות זה חג הביכורים והקציר.  חג אפשר לאכול בו מהתבואות והתוצרת החקלאית שלנו. אז הרשו לי להחליף אתכם כמה מילים על כוסמין ומצרפת לכם מתכון של לחם כוסמין משגע בחמש דקות שניתן לגוון אותו עם כל מיני תוספות.  את המתכון הקל והטוב הזה נתתי גם למשפחת […]

נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

27/05/2016


הרשת כבר מלאה במתכונים חלבים לחג שבועות וקצת שכחנו ששבועות זה חג הביכורים והקציר.  חג אפשר לאכול בו מהתבואות והתוצרת החקלאית שלנו. אז הרשו לי להחליף אתכם כמה מילים על כוסמין ומצרפת לכם מתכון של לחם כוסמין משגע בחמש דקות שניתן לגוון אותו עם כל מיני תוספות.  את המתכון הקל והטוב הזה נתתי גם למשפחת צפיר במסגרת תוכנית משפחת מבשלת בריאות בה מצאנו להם פתרונות קלים ובריאים לארוחת ערב ( למי שרוצה להציץ מה עשיתי איתם עוד מוזמנת להקליק כאן).

נועה פרומן אופה לחם כוסמין

מיכל צפיר ואנוכי עם שתי גרסאות של לחם הכוסמין שלי

הכוסמין הוא סוג מיוחד ועתיק  של חיטה, הוא אחד מחמשת מיני דגן שמוזכרים בתנ"ך -חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, וכוסמין.
בתקופה האחרונה הוא נעשה מאד פופולארי ואנחנו רואים על המדפים מוצרים רבים שמכינים בעזרת קמח כוסמין - לחמים, עוגות, עוגיות, פיצות, פסטות, פשטדות ועוד.
החיטה המודרנית עשירה מאד מגלוטן, שהוא סוג של חלבון דביק וקשה לעיכול. בעזרת הגלוטן קל יותר לאפות לחמים אוורירים, אולם למערכת העיכול קשה מאד להתמודד איתו כיום מחקרים מראים שלגלוטן החיטה יש השפעה ממכרת על הגוף. אני נתקלת במסגרת עבודתי כנטורפתית ביותר ויותר אנשים וילדים שמדווחים שכאשר הם אוכלים לחם מחיטה ומוצריו הם חשים לא בטוב.: כאבי בטן, תחושת נפיחות, גזים, עייפות, כאבי ראש, מגרנות, החמרת סימפטומים של קשב וריכוז, סכרת ועוד.
הפתרון שעוזר לחלקם הוא להפסיק לצרוך החיטה ולעבור לאכול  כוסמין אם כי  חשוב לציין שבלחם כוסמין יש גלוטן, אך פחות באופן משמעותית מאשר בחיטה ולכן הוא אינו מתאים לחולי צליאק.

8 יתרונות  הבולטים של כוסמין:
- כוסמין דגן מזין יותר וקל יותר לעיכול
- הוא טעים, נוח לעיבוד ובעל תחושה קלילה

- פחות אלרגני מאשר חיטה בגלל שהוא מופחת מגלוטן

- עשיר בחלבון וחלבון זמין לגוף

-  עשיר בסיבים תזונתיים, בעיקר כוסמין המלא וכך הוא מסייע בחילוף החומרים ואף מתאים לדיאטה

- עשיר בויטמינים ומינרלים בעיקר בוטמני בי ונאצין. הניאצין שבכוסמין מסייע באיזון רמות השומנים בדם.

- הכוסמין עמיד למדי מפני חרקים ולכן מצריך פחות ריסוס, שפירושו פחות רעלים במזון שלכם.

- הוא מתאים לתינוקות וילדים וילדים רבים אוהבים ומתחברים לטעם שלו.

ואפשר לעשות איתו המון דברים טעימים וזה המתכון לאחד מהם:

לחם כוסמין בחמש דקות מתכון בסיסי
4 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות חלב סויה/שקדים/אורז
כפית גדושה אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1/2 כף מלח
3 כפות סילאן
1/4 כוס שמן זית (לא חובה)
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים ביחד (במיקסר)  עד לקבלת עיסה חלקה אחידה וקצת דביקה
לשמן תבנית אינגליש קייק (תבנית מלבנית מאורכת)
לסדר את העיסה הבצורה יפה לפזר קצת שיבולת שועל. קצח וכו'
לאפות 45 דקות עד שעה  בחום של 190 מעלות
אופציות לגיוון : פשוט מוסיפים לתערובת בסוף העירבוב
תוספות מלוחת- שום, עשבי תבלין,עגבניות מיובשות, אגוזים, זיתים
תוספות מתקות- להוסיף שוקולד שבור, קינמון, צימוקים, תאנים מיובשות

שלכם

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

054-466-6016‏

 רוצים גם אתם לבשל איתי ארוחת ערב כמו משפחת ספיר - לכל הפרטים לחצו כאן

ואל תשכחו להמשיך לעקוב אחרי ( בלחיצה על העין למעלה)  כי אוטוטו אני מעלה את כל המתכונים לשבועות לרגישים ללטקוז, כלומר ללא חלב, כן, כן - גם להם מגיע חג שמח!