אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

בבקה - עוגת שמרים של פעם

סרטון המראה צעד אחרי צעד, איך לאפות את העוגה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה - בבקה

אלונה זוהר

31/10/2017


embedded by Embedded Video

למצרכים:
650 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
2 ביצים+חלמון
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
___________________
למריחה מעל:
1 חלבון
___________________
לשטרוייזל: (פירורי בצק פריך)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
___________________
למלית:
2 כוסות סוכר
1 כף שטוחה קינמון
1/2 כוס קקאו
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל או וונילין
להכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר ולעבד 5 דקות במהירות בינונית. הבצק מאוד נוח לעבודה ונעים למגע. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. לערבב את כל מצרכי המלית.
3. לחלק את הבצק לשניים.
4. לרדד את הבצק לעלה מאוד דק על משטח מקומח בגודל 35X60 בערך, למרוח חצי מהמלית ולגלגל לרולדה. לקפל אותה לשניים (כמו האות ח') ולסובב כמו בורג.
להניח בתבנית אפיה מאורכת. למרוח אותן בחלבון ובינתיים להכין את השטורייזל.
5. לשים את המצרכים בקערה קטנה ולפורר בידיים את החמאה. לפורר שיהיה כמו קוסקוס (יכולים להיות גם חתיכות גדולות - זה מעולה)
6. לשים מעל החלבון ולחמם תנור לחום של 180 מעלות (בינתיים הם יתפחו להן)
7. לאפות אותן למשך 20 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהוריד את חום התנור ל100 מעלות ולאפות עוד 20 דקות.
הריח הורס!!! נראה מי יתאפק עד שיתקררו!