daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

מאפה תרד מבצק פילו

עונג שבת. פשוטו כמשמעו

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

29/07/2016


חולה על תרד!

ותרד וגבינות - עוד יותר.

אממה, לא הרבה אוהבים. לפחות לא אצלי.

שאני אוותר??????

שהם יריבו על  הבורקס גבינה פתוח בשבת בבוקר, ואני אתענג לי  ל ב ד  על מאפה התרד שלי.

ואוי ואבוי אם אשמע ״אמא ביס...״ אני בעונג שבת פרטי על כל ביס וביס ואני לא מכירה אף אחד! שמעתם??

בצק פילו עם תרד

אז חדל קשקשת, לעבודה!

 

חומרים:

6 דפי בצק פילו בגודל 20x20 ס״מ או עד 22x22 ס״מ (תבנית פיירקס מרובעת או עגולה - לבחירתכם)

350 ג׳ - תרד חלוט (תרד שטוף, קטום ענפים שבושל במים חמים עד ריכוך)
350 ג׳ - גבינת ריקוטה
1 ביצה
80 ג׳ -  גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כפית מלח, פלפל שחור טחון טרי

* חמאה מומסת להברשה

הכנה:

1. לחמם את התנור ל- 180 מעלות

2. לערבב את כל חומרי המילוי

* עכשיו צריך לעבוד מהר כדי שדפי הפילו לא יתייבשו וישברו

3. למרוח את התבנית במעט חמאה מומסת, להניח דף בצק ולמרוח אותו במעט חמאה מומסת.

4. להניח עוד דף בצק ולמרוח אותו בחמאה ומעליו עוד דף (סה״כ שלוש שכבות) למרוח בחמאה מומסת.

5. להניח את מילוי התרד על הבצק ולשטח.

6. להניח דף פילו על המילוי ולמרוח במעט חמאה מומסת, מעליו עוד דף פילו ולמרוח בחמאה מומסת

7. להניח את הדף האחרון מעל, (סה״כ שלוש שכבות) ולמרוח בשארית החמאה המומסת.

8. לחורר בעדינות את הבצק במספר מקומות (עם קיסם שיניים - לא מזלג) העליון להוצאת אדים

9. לאפות בתנור שחומם מראש עד הזהבה עמוקה

ככה פשוט, ככה טעים!