אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

הטרמיסו של אלונה

טרמיסו מופלא בטעם שוקולד, כזה שתטעמו תחשבו, מממממ....נפלא, איך לא חשבו על זה קודם?!

אלונה זוהר

04/07/2017


15726884_10209563283893764_1550077776522801118_n

קיבלתי שמנת חדשה להתנסות. שמנת מתוקה עם שוקולד של תנובה. כשראיתי את האריזה, מיד עלתה במוחי תמונה של טירמיסו. כזה פטנט, כזה שהטעם של הקרם יתמזג נפלא עם הקקאו שבוזקים מעל. התוצאה היתה מופלאה. הטעמים השתלבו יוצא מן הכלל, כולם היו מרוצים, בעיקר אני.

אז...... הנה המתכון:
למצרכים:
לקרם:
500 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 חב' שמנת מתוקה עם שוקולד
2 ביצים
1 כוס סוכר
לבישקוטים:
1 חב' בישקוטים
300 סמ"ק מים רותחים
2 כפות קפה מגורען
1 כף ברנדי
לעיטור:
קקאו
להכנה:
1. לערבב את המים הרותחים עם הקפה והברנדי ולצנן.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים את כל חומרי הקרם ולהקציף יחד עד קבלת מרקם קרמי יציב. לשים לב לא להקציף יותר מדי. חשוב לדעת שלוקח לקרם זמן עד שתופח ומסמיך לכן נדרשת סבלנות.
3. לטבול בישקוטים בקפה היטב, שיהיו ספוגים להניח שכבה בתבנית או צלחת הגשה, מעליה לשים שכבת קרם. מעל לשים שוב שכבה של בישקוטים וכן הלאה. השכבה הסופית תהיה קרם.
4. לבזוק מכל הקרם קקאו (דרך מסננת קטנה למניעת גושים).
5. להניח במקרר לפחות לשלוש שעות לספיגת טעמים לפני ההגשה.
***ניתן להכין בתבנית, בצלחת הגשה או במנות אישיות. הכי כיף להכין בצלחת מרכזית ולאכול בשותף עם כף