אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

מאפה קישואים עם כדורי לבנה

איך מכינים מאפה יפייפה, טעים, מיוחד וקליל? 10 דקות עבודה ויש לכם את הנוסחה המנצחת להצלחה!

אלונה זוהר

15/05/2017


18486399_10210790638896872_1595096061723621371_n (2)

להכנת הלבנה:

1 ג’ריקן קטן יוגורט (במקררים ליד החלב)

1  גביע שמנת של פעם
1 כף מלח
לערבב יחד, להעביר לבד/חיתול/ציפית של כר ולהניח על מסננת ללילה.
בבוקר לשמן את הידיים בשמן זית וליצור עיגולים קטנים. את העיגולים להעביר לצנצנת מלאה בשמן זית כך שהעיגולים ישחו בתוך השמן.

למאפה קישואים:

1 חב’ בצק עלים (מעדנות מופחת שומן, מוצר מעולה לטעמי כי הוא לא שומני)

1 ק”ג קישואים פרוסים לעיגולים בעובי 2-3 מ”מ

1 בצל גדול קצוץ

שמן זית

מלח

1 ביצה טרופה

להכנה:

במחבת גדולה לחמם שמן זית. להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף את פרוסות הקישואים ולערבב.

לטגן יחד עד שהקישואים מעט מזהיבים, מעט מתרככים (לא יותר מדי שלא יהיו מחית, שישמרו על צורתם) להוסיף מלח ולהוריד מהאש. לצנן היטב.

לפרוס את הבצק עלים בבנית אפייה על גבי נייר אפיה. לחתוך ריבוע בגודל המאפה שתבחרו ולחתוך עוד 4 רצועות באורך צלעות הריבוע.

למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה ולהדביק עליו את פסי הבצק בשוליים, שיהיה ויראה כמו בריכה.

למלא את ה”בריכה” בקישואים. למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה לאפות בחום של 200 מעלות למשך 20 ד’ או עד שהמאפה מזהיב.

לפני ההגשה לפזר מעל כדורי לבנה, עלי שמיר לקישוט וטבעות צ’ילי.

בתאבון :)