חדשות האוכל: איזו פיצה אוכלות המעושרות?

פסטיבל לימונים ברוסטיקו, פיטר רוט ומאור כהן במסעדה של מלון ממילא, עסקיות צהריים חדשות בקלואליס ופיצות של שפים מובחרים

מערכת סלונה

30/11/2011


  • במהלך דצמבר יוגשו במסעדת גוסטו פיצות מיוחדות, שיוכנו על ידי מיטב השפים. השפים ישתמשו בבצק וברוטב העגבניות של גוסטו, ובתערובת גבינות של מחלבות גד. בין השאר תמצאו שם פיצה פונדו בוואריין בלו של אביב משה, פיצת לחמעג'ון של ארז קומורובסקי, ופיצת "מעושרות" (בתמונה) שיצר עומר מילר, והיא מורכבת מממרח פטריות כמהין לבנות, בתוספת רבעי ארטישוק יהודי בטימין. מעל עלי בזיליקום טריים, טבעות פלפל צ'ילי אדום חריף, שבבי פרמז'ן וטאצ' אחרון של שמן זית איכותי עם מעט ממרח פטריות כמהין שחורות ונגיעות ריקוטה פרסקה. מחירן של הפיצות המיוחדות יהיה 89 שקל, ו-10% מהמכירות של הפיצות ייתרמו לעמותת עלם. גוסטו, שדרות ח"ן 59 פינת פרישמן 90, תל אביב, 1-700-700-919.

  • בתאריכים 1-10 בדצמבר יחגגו בשני הסניפים של רוסטיקו (ברחוב בזל ובשדרות רוטשילד בתל אביב) פסטיבל לימונים, שבמהלכו יוגשו מנות כמו פרחי זוקיני צבעוניים ממולאים בגבינת ריקוטה ופרמיג'אנו עטופים ברוטב חמאת לימון ואגוזים; פפרדלה תרד ואפונה, שמנת, טימין ולימון; פיצה רוסטיקו לימונה; פרופיטרול עם גלידת לימון וקרם שוקולד לבן חם. רוסטיקו, בזל 42, תל אביב 03-6026969, שד' רוטשילד 15, תל אביב, 03-5100039.

.

  • במסעדת הרופטופ, מסעדת הגג שבמלון ממילא בירושלים, יופיעו מחר (חמישי 1.12) החל ב-19:00 מאור כהן ופיטר רוט. חוץ מזה יושק באותו ערב גם תפריט החורף שבנה השף צחי מלול. בין המנות בתפריט החדש תמצאו פוקצ'ה אנטיפסטי, פוקצ'ה טלה וגם מרק עדשים עם סמבוסק חציל קלוי וטחינה וסחלב שקדים וטראפל קפה הל. רצוי להזמין מקומות מראש. Rooftop, מלון ממילא, המלך שלמה 11, ירושלים, 02-5482230.

.

  • במסעדת קלואליס מציעים מנות חדשות במסגרת שתי עסקיות הצהריים שעונות לשם "קלואה" (139 שקל) ו"ליס" (109 שקל). העיקיות מוגשות בכל ימי השבוע (כולל שישי ושבת!) בשעות 12:00-17:00. קלואליס, אבא הלל 16, ר"ג, 03-5759060.

.

  • במסעדת כרמלה בנחלה מגישים תפריט חורפי שמצדיע לאימפריה האוסטרו-הונגרית. בין המנות שרקח השף דניאל זך תמצאו סלק צעיר ממולא בבשר ראגו זנב שור מבושל ברוטב יין סגול וציר מועשר בכמהין ומוגש עם שפצלה וכרוב כבוש, תבשיל מזנב שור וכתף עגל בציר עגל, עם פטריות ופפריקה בתוספת כרוב סגול וקינמון (בתמונה) ולקינוחים: קוגלהוף, עקיצת הדבורה והריגו יאנצי. כרמלה בנחלה, התבור 46 פינת רמב"ם 14, תל אביב, 03-5161417.

  • מסעדת אסיף ביסטרו-בר מציעה עכשיו גם שירות משלוחים עד הבית. בכל שבוע ישלח למועדון הלקוחות (ההרשמה במייל: [email protected]) תפריט ובו מנות קבועות ומתחלפות, את ההזמנה שולחים במייל עד מוצ"ש וביום שני משעות אחה"צ ישלחו ההזמנות. דמי המשלוח לת"א, ר"ג, חולון ובת ים: 19 שקל, רמת השרון והרצליה: 30 שקל והזמנות מעל 300 שקל לא יחויבו בדמי משלוח.

.

  • ואילו במסעדת טרסה חוגגים בדצמבר פסטיבל מרקים. מדי יום יוגשו במעדה שלושה מרקים מתוך מבחר גדול ומשתנה, שכולל מרק דגים אינדונזי, מרק טום-יאם, מרק דלעת, גולאש, מרק אפונה ואווז מעושן ועוד. כל קערת מרק תעלה 10 שקלים, וריפיל יעלה 5 שקלים. טרסה, רמת ים 100, הרצליה פיתוח (צמוד למלון דן אכדיה) 09-9548808.

צילום: יח"צ