אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

מרק קישואים ושומר

השילוב בין הקישוא לשומר כמעט מתבקש. טעמו העדין של הקישוא מתמזג בצרה מופלאה עם טעם השומר האניסי הדומיננטי. המרק הקרמי, טעמו העדין והמיוחד, הופכים את המרק למרק שלי של החורף.

אלונה זוהר

14/12/2016


15420959_10209432743910346_3615812162928745899_nלמצרכים:

15400294_10209432744470360_460016018377177629_n

למצרכים:

6 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות

1 שומר בינוני, פרוס

4 שיני שום פרוסות

1 תפו"ד בינוני חתוך לקוביות

2 גבעולי טימין

50 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

מלח

מים/ציר ירקות

להכנה:

1. לחמם סיר. להוסיף את שמן זית. להוסיף את השום ולטגן מעט.

2. להוסיף את שאר הירקות, כולל הטימין עם הענפים ולטגן יחד 5 ד' תוך כדי ערבוב. להיזהר שלא יחרכו.

15555398_10209442908604457_351086038_o

3. להוסיף 1 ליטר מים רותחים ולהביא לרתיחה. להוסיף מלח (לפי הטעם) ולהמשיך לבשל עוד כ- 30 ד'.

4. לכבות את הגז.

פה מגיע הצעצוע האמיתי. המוט סטיק שלי, הטוחן הכל. הוא מוצר מדהים שנחשפתי אליו לאחרונה (ליצרן הספציפי הזה - BAMIX) ויש לו יכולות נדירות. טוחן קפה, קרח, בשר, מקציף ועוד'...

המוט סטיק מיוצר בשוויץ הוא חזק יותר מכל מוצר דומה שאני מכירה. הפריט הכי מקצועי למטבח הפרטי.

5. את המרק נעמיד על השיש. נוציא את גבעול הטימין ונטחן אותו בעזרת המוט סטיק עד שנקבל מרקם חלק וסמיך.

15555274_10209442908284449_1111666741_o 15556221_10209442908804462_648180735_o

15542186_10209432744630364_1295703118984003112_n6. נעביר את הסיר בחזרה לגז. נחמם את המרק ונוסיף לו קוביית חמאה.

עכשיו מגיע השלב של בחירה אישית. אם אתם אוהבים את המרק שלכם סמיך, תגישו אותו כך. אם הוא סמיך מדי, להוסיף עוד מים/ציר ולהביא לרתיחה. לפני ההגשה לבזוק מעל כמה טיפות של שמן זית.