לא סוגרת ת'פה - הבלוג של יעל מוריס

משתה מלכים של בשר ובירות בוטיק במושב

בסופו של יום חופש, הדרמתי עד למושב מנוחה שבאזור קרית גת, בשביל ההזדמנות יוצאת הדופן להיות חלק מארוחת שחיתות של לא פחות מ-13 מנות בשר בליווי של בירות בוטיק ישראליות, משתה של 3 שעות בלתי נשכחות.

יעל מוריס

16/12/2017


בסופו של יום חופש, הדרמתי עד למושב מנוחה שבאזור קרית גת, בשביל ההזדמנות יוצאת הדופן להיות חלק מארוחת שחיתות של לא פחות מ-13 מנות בשר בליווי של בירות בוטיק ישראליות, משתה של 3 שעות בלתי נשכחות.

עידו הוא Pitmaster – מומחה בעישון בשר. הוא מחזיק בחצר שלו במושב נחלה שתי מעשנות בשר, אחת ביתית מעץ, שהוא בנה בעצמו, ושניה מעשנה קמאדו, המכונה ביצה ירוקה. הוא ואשתו צוקית עורכים ארוחות שחיתות על טהרת הבשרים והבירה, עידו שולף בזה אחר זה בשרים מהמעשנות, מציג אותם לראווה ומפרט לנו בתשוקה רבה על המנה הבאה שנאכל, מאיזו חיה היא, בדיוק איזה חלק זה בחיה ובאיזה תיבול הוא השתמש.

01. משתה מלכים - מעשנה ביתית

צוקית, אשתו, תרמה את חלקה בסלטים שעזרו לנו להוריד את הבשר, בלחם המופלא שהיא אפתה, שהיה על גבול העוגה, בתפוחי האדמה שטרפתי ללא הכרה, כי לי, כידוע, יש קיבה נפרדת לתפוחי אדמה, ובקינוחי הפרווה, שהיו נהדרים.

בארוחה הזו עידו העביר מהמעשנות לצלחות שלנו 45 קילו בשר נטו (לא כולל העצמות) ל-49 סועדים תאבי בשר, קרוב לקילו שלם של בשר לאדם. כל המנות היו מדהימות, קולות עונג נשמעו מכל עבר, והבעיה היחידה שהיינו צריכים להתמודד איתה היתה איך למצוא עוד מקום לעוד מנה שהגיעה, כי 13 מנות בשר זה אתגר לא קטן אפילו למיטיבי לסת קרניבורים. היה לא פחות ממושלם.

ועכשיו, קבלו את מצעד המנות שאכלנו

מנות ראשונות:

1. סלט פפאיה מכל הלב – סלט פפאיה תאילנדי עם לבבות ותבלין קייג׳ין חריף

02. משתה מלכים - לבבות

03. משתה מלכים - סלט פפאיה מכל הלב

2. נקניקיה בדואית

04. משתה מלכים - נקניקיה בדואית

3. רולדה עם 50% בקר רגיל 50% לב עגל טחון ושקדי עגל מוקפצים, ומלמעלה טחינה סילן

05. משתה מלכים - רולדה

06. משתה מלכים - רולדה

4. חזה אווז שעבר 3 שעות עישון, תיבול מלח פלפל בלבד

07. משתה מלכים - חזה אווז

5. ירך הודו מעושנת, בתיבול שווארמה

08. משתה מלכים - ירך הודו

09. משתה מלכים - ירך הודו

מנות ביניים:

6. דנוור קאט החלק  התחתון של הצלעות הקדמיות. שריר עסיסי משויש בטירוף. מיד'ת עשיה מדיום, תיבול פיקנטי

10. משתה מלכים - דנוור קאט

7. ויסיו נתח כהה, סיבי, אבל בניגוד למקובל בנתחים הכהים, הוא לא קשה. תיבול חריף פיקנטי מצ׳ילי וקפה (נספרסו לונגו, "כי זה מה שאנחנו שותים בבית"), קינמון וכמון

11. משתה מלכים - בסיו

12. משתה מלכים - בסיו

8. ספריבס טלה החלק התחתון של הצלעות, שמתחבר עם הבטן. מאוד שומני, אבל שומן בריא. תאכלו בידיים. תיבול יבש ורוטב ברביקיו עם סילן שיש בו סוכר פירותי שמתקרמל טוב בעישון

13. משתה מלכים - ספריבס טלה

מנות עיקריות:

9. פיקניה שפיץ צ׳אך. מידת עשייה מדיום

14. משתה מלכים - פיקניה

10. אונטריב צ'אק, צלעות מהחלק היותר עליון. בשר משוך –  פולדד ביף

15. משתה מלכים - פולדד ביף

11. בריסקט חזה שישב על 83 מעלות מהצהרים. תיבול מלח פלפל בלבד

16. משתה מלכים - בריסקט

12. שורט ריבס – אסאדו

17. משתה מלכים - שורט ריבס

קינוח:

13. צוואר טלה ללא עצם במרינדה מתוקה עם סילאן

18. משתה מלכים - צוואר טלה

ואחרי 13 מנות בשר שכוללות ראשונות, ביניים, עיקריות וקינוח, תם חלקו של עידו במחיאות כפיים סוערות, וצוקית הכניסה את הקינוחים הנפלאים שלה, קרם שניט פרווה וחלווה ביתית מטחינה ושוקולד לבן, בליווי תה וקפה.

19. משתה מלכים - קרם שניט פרווה

אפשר להגיע למשתה דרך פנזינג תמורה 230 ₪
אבל אפשר גם לפנות ישירות לעידו, ואני מניחה שזה מוזיל עלויות.

בית של בשרים מעושנים – Levy's BBQ Joint
הכפר 8, מנוחה
050-8839150

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של 'לא סוגרת ת'פה'?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת'פה