sunny035 - הבלוג של משחקים עם מתכונים

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים אישי. הרעיון המקורי לעוגות לקוח מפה. אחרי שהכנתי כמה פעמים, יצרתי גרסה משלי. הבאתי לעבודה וטרפו אותם. הגעתי למסקנה שתבנית של 12 […]

משחקים עם מתכונים

19/03/2015


יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים אישי. הרעיון המקורי לעוגות לקוח מפה. אחרי שהכנתי כמה פעמים, יצרתי גרסה משלי. הבאתי לעבודה וטרפו אותם. הגעתי למסקנה שתבנית של 12 שקעים לא מספיקה. רמזתי לחברים בעבודה...פסח מתקרב...

החומרים לבצק (לתבנית מאפינס 12 שקעים): 

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות מי קרח

 

לשים את המרכיבים, אפשר במעבד מזון או בידיים, עד שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים מי קרח אם הבצק יבש מידי (חצי כפית עד כפית כל פעם), מאחדים לכדור,עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה. כעבור חצי שעה מוציאים מהמקרר, מרדדים וקורצים עיגולים, מעט גדולים יותר מקוטר השקעים של התבנית. בכל שקע שמים עיגול בצק ומהדקים. דוקרים עם מזלג את הקלתית, מכניסים ל5 דקות למקפיא, לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ5-7 דקות.מי שמאוד רוצה להשקיע, יכול גם לכסות כל קלתית בניר אפיה ולשים קטניות מעל, כדי שהבצק ישמור על צורתו בזמן האפיה.

20150310_171721_resized_1

החומרים למלית:

  • 2-3 תפוחים קלפוים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון

 

מחממים את התפוחים עם הקינמון במחבט, עד שיתרככו, אבל לא יותר מידי. מערבבים את הקורנפלור עם מיץ לימון, עד שכולו נמס, מוסיפים לתפוחים, ומערבבים עד שהתפוחים נדבקים אחד לשני. מוסיפים צימוקים ומערבבים עוד קצת. מסירים מהאש ומצננים מעט. ממלאים את השקעים עם הקלתיות במלית התפוחים.

יוצרים פירורים (קראמבל): לוקחים 1/2 כוס קמח, 3 כפות סוכר, 4 כפות חמאה, מערבבים, לשים מעט בידיים, עד שמקבלים מרקם פירורי, מפזרים מעל המלית.

מחזירים לתנור (שחומם ל180 מעלות) ואופים כ15-20 דקות עד שהקלתית והפירורים משחימים (תלוי בתנור, לפעמים לוקח לי אפילו 25 דקות)

וכך זה נראה בסוף:

10978522_10153071154614596_3024149691434477679_n 20150310_234213_resized_1 (2)

 

בתיאבון!