בישול טבעוני שמח - הבלוג של עדי כהן סימן טוב

המבורגר פטריות ושעועית טבעוני משגע

יום העצמאות בפתח וזו הזדמנות מצויינת להעלות שוב את המתכון המצויין הזה להמבורגר פטריות ושעועית טעים ועסיסי שתמיד עושה לי טעים בפה ושמח בלב. אני אופה את ההמבורגר הזה בתנור אבל אפשר גם לטגן או לצלות. המבורגר פטריות ושעועית (כ-8 קציצות) כ-5 פטריות גדולות (שמפיניון, פורטובלו, יער) 1 בצל בינוני 1/3 חב סייטן טבעי ( כ-150 […]

עדי כהן סימן טוב

27/04/2017


יום העצמאות בפתח וזו הזדמנות מצויינת להעלות שוב את המתכון המצויין הזה להמבורגר פטריות ושעועית טעים ועסיסי שתמיד עושה לי טעים בפה ושמח בלב.

אני אופה את ההמבורגר הזה בתנור אבל אפשר גם לטגן או לצלות.

unnamedהמבורגר פטריות ושעועית (כ-8 קציצות)

כ-5 פטריות גדולות (שמפיניון, פורטובלו, יער)

1 בצל בינוני

1/3 חב סייטן טבעי ( כ-150 גר)

כוס שעועית מבושלת

2 כפות גדושות טחינה גולמית

חצי כוס פרורי לחם

כפית מלח

 1/2 כפית תערובת תבלינים לקציצות (אופציונלי)

  • למנה ללא גלוטן אפשר לוותר על הסייטן ולהמיר את פירורי הלחם בקמח תירס

 

מטגנים מעט פטריות ובצל 2-3 דקות טיגון עד שמשחימים.

מרסקים במעבד מזון את הסייטן, מוסיפים את הפטריות, הבצל, השעועית, הטחינה והתבלינים

מרסקים עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מידי, אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מידי אפשר להוסיף פירורי לחם, אם היא לא מתאחדת ניתן להוסיף עוד כף טחינה גולמית.

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית  על נייר אפיה משומן, משמנים באמצעות מברשת את הקציצות מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, בודקים שהקציצות יציבות והופכים ל 10 דקות אפיה נוספות.

מגישים בתוך לחמניה עם טחינה, עלים ירוקים ועגבניה.

 והנה גם סרטון שלי מכינה את המנה הזו באתר "מנה טבעונית":

https://manativonit.com/2016/03/29/1047/

 

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.

https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

חוץ מזה, ממש אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 תודה :)